Beskrajan krug i u njemu vi sa mobilnim telefonom, nedeljama. Početak svake veze je zanimljiv jer ste u fazi upoznavanja, pa onda želite da razgovarate o svemu i svačemu. Taj probni period pre prvog ozbiljnog razgovora može da vas drži u neizvesnosti jer znate šta želite, a čini se kao da druga strana nije baš sigurna.

Ne postoji protokol koji morate da poštujete kako biste bili uspešni u pregovorima sa osobom koja vam se dopada, ali nije na odmet da postavite određene granice i na vreme kažete drugoj strani kako se osećate. Možda ste umorni od toga da preuzimate inicijativu za sve u svom životu, ali trenutak je da shvatite da možete da računate samo na sebe. Zbog toga, hajde da vidimo na koji to način možete da prekinete taj opšteprihvaćeni način uplovljavanja u vezu koji zovemo – probni period.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @lettersfromyoutothem

Ako ste do sada bili zaposleni u firmi, znate da postoji probni rad gde se upoznajete sa načinom na koji ona posluje. Probni rad traje od dva do sedam dana, i zašto onda mislite da je potrebno da budete duže na probnom periodu za vezu? Uostalom, veza mora da se temelji na komunikaciji između dve osobe koje podjednako donose odluke, a ne na njemu koji odlučuje da li ste još uvek na probi ili ne. Ako on insistira na još vremena, zahvalite mu se na svemu i nastavite dalje. Niko ne sme da troši vaše dragoceno vreme samo zato što je neodlučan. Do sada ste morali da naučite da je u životu bolje biti sam nego reda radi! Zato pričamo o tome kako da izbegnete probni period u vezi.

Komunikacija

U početku se dopisujete danima i noćima, jedno drugom obavezno poželite laku noć, a onda konverzacija traje još minimum dva sata. Tokom te komunikacije možete da se dotaknete raznih tema, a najvažnije je ona u kojoj pričate kakvi ste u vezi. Pomenite da vam je dosadno da imate neku tajnu zonu u kojoj morate da poštujete određena pravila jer još niste sigurni da li ste u vezi. Vama je važno da pored sebe imate jaku, stabilnu osobu koja zna šta hoće! A ako on već na početku ne može da odluči da li ste u vezi ili ne, pa on ne može da odlučuje ni o drugim stvarima.

Pročitajte i ovo: #sextalk: Savršene seks poze koje će dirnuti baš tamo gde treba

Dogovor

Jasno je da ste se tek upoznali i da je potrebno malo vremena da ustanovite određene stvari. Tada se dogovorite oko svega, kakav početak želite vi, a kakav on. Ako se ne slažete – nađite se na sredini.

Kažite šta vam smeta

Ne ograničavajte sebe samo zato što ste na početku, možda zaista niste osoba koja želi dva meseca samo da razgovara. Žudite za avanturom i ne volite da stojite u mestu. Ako on nije taj tip, kažite mu da vam veruje i da se prepusti, a onda ga povedite u svet koji do sada nije video. Zašto da nedeljama razgovarate telefonom kad ste za to vreme mogli da obiđete sva pozorišta, a možda i drugu državu. Uostalom, ko je odredio da je potrebno da prođe određeno vreme u vezi da biste negde otišli? Zamislite koliko biste uživali da posle deset dana ispijanja kafe odlučite da odete u Italiju. To se nikada nikome nije desilo! Budite prvi koji su to uradili!

Pročitajte i ovo: Šta je “the ick” i da li zaista vodi do raskida?

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Dragana Stojanović

Comments