Najpopularniji aksesoari za 2023. godinu već su se našli na našem modnom radaru, što znači da smo ih izdvojili u nastavku teksta, naravno! Obratili smo pažnju na Instagram profile poznatih svetskih modnih blogerki i zaključili da se određeni aksesoari ponavljaju i pojavljuju kod svake od njih, kao što su animal print obuća, statement torbe i… pa, videćete već u nastavku. Ne želimo baš sve da vam otkrijemo u prvom pasusu. Bilo kako bilo, ovo su modni detalji kojima možete da osvežite svoje stajlinge u 2023. godini i koji će garantovano učiniti da izgledate savremeno i šik.

Najpopularniji aksesoari za 2023. godinu

Oversized naočare za sunce se vraćaju

Ako ste ikada do sada stavile velike, crne naočare na lice i izgovorile: And suddenly, I felt nothing – obradovaće vas činjenica da se oversized naočare za sunce vraćaju u modu! Prethodnih nekoliko meseci i letnje sezone popularne su bile uske naočare za sunce u stilu devedesetih i ranih dvehiljaditih godina, a sada se velike naočare vraćaju na velika vrata. Probudite svoju unutrašnju divu i nemojte se bojati go big or go home stila – štaviše, velike naočare, velika kosa puna volumena, velike bunde… neka sve na vama bude predimenzionirano i šik, osim torbe, koja po pravilu u ovoj godini ostaje efektna, ali mala.

Vreme je za statement torbe 

Za razliku od naočara, torbe će biti male, ali fatalne. U 2023. godini ne mislimo na praktičnost, samo na stil. Snađite se, “uvalite” pola stvari dečku da ih stavi u džepove ili u kola, otarasite se keša i ponesite samo karticu – u svakom slučaju, smislite kako da smanjite količinu potrebnih stvari, kako biste u izlazak mogle da pođete samo sa malom, efektnom tašnom. Ona može biti sjajna, metalik, šljokičasta, zlatna, srebrna, sa neobičnom drškom ili metalnim lancem, u statement boji ili dezenirana, sve je dozvoljeno! Jedino pravilo je – ne sme da bude dosadna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leonie Hanne (@leoniehanne)

Pročitajte i: Stajlinzi za Dan zaljubljenih koje lako možete rekreirati

Animal print obuća je ponovo in 

Spremite se, sezona životinjskog printa počinje! Ovog proleća na ulicama modnih prestonica viđaćete čizme, cipele i sandale u raznovrsnim animal dezenima, kao što su leopard, zebra, zmija, pa čak i krava. Ovaj tip obuće može imati veštačku dlaku, može biti od (eko)kože, a može imati i utisnut dezen, jedino što je važno je da je dezen prisutan. Sjajna odlika ovog tipa obuće je što ga možete nositi u više različitih prilika i uz više potpuno različitih stajlinga. Pojavite se u animal print čizmama i džinsu – i izgledaćete šik. Pojavite se u elegantnoj haljini i animal print čizmama – i izgledaćete urbano. Kao što vidite, sve može!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeanette (@_jeanettemadsen_)

Aksesoari za kosu kao jedan od trendova za 2023. 

Zašto bismo nosili samo klasičan nakit i propustili priliku da svojoj kosi damo na značaju? U 2023. godini vreme je da se setite svog detinjstva i svih onih frizura koje ste pravile sa gomilom šnala, ukosnica i gumica. Okej, ne kažemo da bi trebalo da rekreirate frizure sa fotografija iz osnovne škole – ali, možete se poslužiti sa nekoliko atraktivnih, sjajnih ili upečatljivih šnala, koje će fokus staviti na vašu kosu. Naš predlog uvek su srebrne, zlatne ili šnale sa printom, a možete se poslužiti i satenskim mašnama i nesvakidašnjim scrunchie gumicama. Uživajte, igrajte se!

Ne zaboravite na maramu oko vrata 

I za kraj, ali ne i manje važan trend – marama oko vrata! Dezenirane, svilene marame biće pravi hit ovog proleća, kada prođe vreme hladnoće i kada budemo bili u prilici da nosimo kožne jakne i mantile. Marama oko vrata učiniće da izgledate i osećate se kao šik Parižanka, ali nećemo vas lagati da će imati i svrhu da vas ugreje. Ugrejaće možda vaše srce kada dobijete pohvalu ili pitanje gde ste je to kupili, ali ako zahladni – možete se odlučiti i za veću maramu od materijala koji će vam pružiti više toplote. Takođe, maramu možete vezati oko tašne, nositi je oko ruke, ili u funkciji kaiša. Mogućnosti su zaista nebrojene!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

Pročitajte i: Modni trend “bez pantalona” osvaja 2023. godinu

Naslovna fotografija: instagram.com/jeannedamas

Jovana Pantić

 

Comments