Dok se svi i dalje pitaju kako Jennifer Aniston uspeva da izgleda tako mladoliko sa 54 godine, glumica je rešila da otkrije tajnu svoje fitnes rutine. Ispostavilo se da tajna Jenniferine besprekorne građe ne krije samo u napornim vežbama. Glumica je usavršila i svoju jutarnju rutinu bez koje ne može da započne dan.

Ne forsira sebe previše

Zahtevi za održavanje zdravog tela i rutine nisu joj strani. Međutim, čak i najposvećeniji entuzijasta u fitnesu zna da forsiranje ne može da dovede do pozitivnih rezultata, i čak može i da naškodi. Zato Jennifer ima sjajan trik u vezi sa rutinom vežbanja – slušajte svoje telo.

Njeni jutarnji i večernji rituali sastoje se od meditacije, vežbanja i velike količine vode, ali se ne plaši da smanji intenzitet treninga ako je imala naporan raspored. Uz ovo, Jennifer Aniston naglašava i koliko je kvalitetan san važan za zdravo telo i um.

San za važnost opšteg zdravlja

Jennifer je veliki poborik kvalitetne rutine spavanja i uvek naglašava koliko je to važno za opšte zdravlje. Prema njenom mišljenju, nedostatak sna može dovesti do različitih zdravstvenih problema, deficita koji se ne mogu u potpunosti oporaviti. Glumica je takođe više puta pričala o tome kako je san uzimala zdravo za gotovo kada je bila mlađa i mogla da izdrži samo 3 do 5 sati sna. Ipak, sad prepoznaje važnost odmora kako bi joj performanse bile na najvišem nivou.

Jednostavnije je nego što mislimo

Tajna zdravog načina života Jennifer Aniston je jednostavna – samo dajte prednost odmoru i oporavku. Glumica počinje i završava svoj dan meditacijom i vežbanjem. Ako ne spava dobro, Aniston prilagođava intenzitet vežbanja kako bi izbegla povrede i fokusira se na maksimalni oporavak. Osluškuje svoje telo i koristi holistički način brige o sebi i time dokazuje da se dobro zdravlje može postići pažljivim i isplaniranim pristupom.

Pročitajte i: Shakirin lični trener otkriva tajne njene dobre forme

Pre treninga se drži striktne jutarnje rutine

Glumica je više puta naglasila da, nakon jutarnjeg buđenja, dan počinje bez gledanja u ekran. Ne gleda u telefon ili bilo koji ekran najmanje sat nakon buđenja. Primetila je da ova navika utiče i menja ceo dan nabolje.

Nakon što ustane, Anistonova izvodi svoje pse u šetnju, pije kafu, malo meditira, vodi dnevnik i praktikuje vežbe zahvalnosti pre nego što počne sa obavezama. Kaže da joj je ovakav pristup veoma pomogao tokom pandemije i da joj se smanjila anksioznost praktikovanjem meditacije i vežbi zahvalnosti. Nakon što završi dvadesetominutnu meditaciju, svoje misli piše u dnevnik između 10 i 12 minuta.

Anistonova vodi računa i o svojoj skincare rutini koja uključuje hidratantnu kremu i SPF, kako bi joj koža što duže izgledala mladoliko, ali i kako ne bi dobila fleke od sunca.

Njena rutina vežbanja nije jednolična i sadrži različite treninge

I pored svih obaveza, Jennifer uspeva da vežba skoro svakog dana. Glumica je priznala da se, onih dana kada ima previše obaveza, trudi da bar nakratko vežba ujutru. Rekla je da „ako ima samo pet minuta, iskoristiće ih maksimalno, bilo da je u pitanju preskakanje konopca ili trčanje“.

Anistonin lični trener, Leyon Azubuike, rekao je da glumica obično vežba svakog dana, oko 90 minuta dnevno. Jenniferina rutina se najviše sastoji od treninga snage. Najčešće boksuje, preskače konopac, ali i radi sa trakama koje stvaraju otpor. Međutim, kad nije u ciklusu treninga, razvila je efektnu rutinu koju završava za 15 minuta. Nekada vozi sobni bicikl ili trči na traci, a pojedinim danima praktikuje i pilates.

Jennifer Aniston voli da održava svoje telo zdravim, kao i većina nas, te je zato razvila striktnu fitnes rutinu koja savršeno odgovara njenom načinu života. 

Pročitajte još i: 10 saveta da popravite kondiciju za 10 dana

Naslovna fotografija: instagram.com/jenniferanistonsu

Marija Gavrilović

Comments