Seks pomirenja je zapravo seks dok ste još ljuti i predstavlja kanalisanje agresivnosti kroz strast – i često je divlji i intenzivan.

Seks pomirenja se često dešava nakon velike svađe, dok su emocije još uvek preplavljujuće i njegovo mesto u dinamici odnosa nije zanemarljivo. Ponekad seks u ljutnji pomaže da se smirimo i ohladimo, da bismo mogli da razgovaramo, ali kad postane obrazac i jedini način na koji par prevazilazi sukobe, nije zdrav ni za odnose, ni za mentalnu stabilnost.

Kako izgleda seks pomirenja

Seks pomirenja može biti vrlo animalan i dozvoliti vam da imate seksualne aktivnosti koje odstupaju od vaše norme; oslobađa napetosti i donosi smirenost i sposobnost racionalnijeg razmišljanja, ali isto tako može zameniti komunikaciju i delovati kao katalizator odnosa. Posle seksa poverenja, intima je ponovo uspostavljena, a sukob „premošćen“, ali nije rešen. Najvažnija je saglasnost – kad pristajete na seks pomirenja, kao i na bilo šta drugo u životu, to znači da odobravate ono što se dešava i pristajete na okolnosti. Pošto ljutiti seks može da bude grub, divlji i  „lud“, važno je da budete sigurni da se i vi i partner slažete sa tim.

Ljutiti seks sa nepoznatom osobom

U tom slučaju, to nije seks pomirenja, jer se ne tiče sukoba i otpuštanja napetosti u odnosu. Možete biti ljuti, nervozni, frustrirani i napeti i imati seks sa bilo kim, da biste kanalisali svoju napetost. Međutim, ljutiti seks je rizičniji, jer su ulozi veći, a druga osoba može biti upotrebljena i osećati se loše zbog toga. Seks pomirenja obično praktikuju parovi i on može biti sredstvo za izvlačenje veze iz krize. Ali zbog njegove intenzivne prirode, parovi mogu oklevati i postati još zabrinutiji, što poništava efekat seksa koji su imali u ljutnji.

Pročitajte i ovo: Zašto je dobar seksualni post u vezi (i kada se preporučuje)

Seks pomirenja u zoni komfora

Da biste ostali u zoni komfora i osećali se dobro, seks poverenja treba da bude obostrano prihvaćen, a potrebne su i granice. Tokom ljutitog seksa, grubost, dominacija i bol mogu biti deo igre, ali to može biti preterano za nekog od učesnika i može ga uplašiti i povrediti. Pokušajte sa unapred dogovorenom lozinkom (sigurnom reči) za prekidanje aktivnosti, ako stvari odu predaleko.

Razvijte intuitivno razmišljanje – važno je pročitati raspoloženje i shvatiti da li je pravi trenutak za seks pomirenja, ili ne treba da se angažujete u takvoj vrsti intimnosti.

Seks pomirenja je samo kapija za bliskost, nakon neugodnosti u vezi. Ono što se dešava nakon intenzivnog seksa je kritična faza – razgovor o problemu koji je doveo do ljutitog seksa, treba da bude brižan i nežan, u atmosferi intimnosti koju ste uspostavili.

Osnažite sve druge aspekte odnosa kako biste imali zdraviju vezu, nezavisno od seksa. Zdrava komunkacija, duboka bliskost, zadovoljstvo ličnim i profesionalnim životom, omogućavaju da imate bogatiju i zdraviju vezu i zdraviju seksualnu razmenu.

Kаkо ljutiti seks utiče na mentalno zdravlje

Ljutiti seks je neverbalni oblik komunikacije, koji se može koristiti za izbegavanje verbalne komunikacije, ali to je samo trenutno rešenje, koje zaobilazi problem. Seks pomirenja počinje da utiče na mentalnu stabilnost kada pristanak više nije prisutan, ili se desi zlostavljanje, ali i kada postane obrazac za suočavanje sa problemima. Um počinje da izjednačava bes sa uzbuđenjem i željom i par (ili pojedinac) počinje da izaziva svađu, da bi mogao da uživa u seksualnoj ekstazi.

Dakle, posle seksa pomirenja – neophodno je pomirenje. Razgovor o problemu, ali i o ljutitom seksu, kao načinu da izbegnete problem, ili da se smirite, ili da uživate u seksu više nego inače.

Seks pomirenja bez razgovora i svim njegovim aspektima, postaće toksičan način suočavanja, koji donosi samo trenutno olakšanje i sabotira komunikaciju i rešavanje problema.

Pročitajte i ovo: Kako da iskontrolišeš poriv da se posvađaš sa partnerom

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Comments