Serija Gilmore Girls se možda završila 2007. godine, ali je i dalje toliko popularna da se i danas nalazi na listi najgledanijih na Netflixu. Uz ovo, neprekidno viđamo njene inserte i na TikToku. Nakon što smo dobili mini-seriju 2016. godine, obožavaoci, između ostalog, još uvek nisu prešli preko činjenice šta se u toku godina dogodilo između Rory Gilmore i njena tri momka: Deana Forestera, Jessa Mariana i Logana Huntzbergera. Njene romanse su oduvek imale ogromne zaplete, a mnogi od nas i danas podjednako gaje jaka osećanja prema svoj trojici.

Toliko ima različitih mišljenja ko su najbolji momci Rory Gilmore, te je teško odlučiti ko zaslužuje titulu najboljeg momka. Izdvojili smo svu trojicu i analizirali njihovo ponašanje, ali i kako su se odnosili prema Rory. Međutim, kako doneti pravu odluku ukoliko se prvo ne osvrnemo na činjenicu kako se Rory ponašala u tim vezama?

Za Rory je karakteristično da izbegava odgovornost, ali i nikada ne priznaje koliko je privilegovana. Međutim, ona nije loša devojka, iako joj se slučajno desi da poljubi momka sa kojim se ne zabavlja. Rory se vezuje za druge, ali to radi svesno. Njen stav prema zabavljanju takođe može da objasni njenu raznolikost kod momaka – sportski nastrojen i posesivan, ćudljiv i opsednut knjigama, bogat i duhovit. Međutim, ko je od ove trojice bio najbolji momak? Ovo su…

Momci Rory Gilmore – od najgoreg do najboljeg

3. Dean

Da li postoji prvi dečko u svetu Gilmore Girls koji, na određeni način, nije toksičan? Odgovor je ne. Dean je tipičan momak koji se zaljubljuje u devojku koja čita u parku. Međutim, ono što počinje kao slatka romansa dovodi do toga da on pokaže svoje pravo lice. Čini se da se Dean previše oslanja na Rory da bi ona iz njega izvlačila samo najbolje. Zato može da je natera da se oseća odgovornom za njegova osećanja.

Tokom njihove veze, Dean otkriva da je opsednut domaćicama u stilu Donne Reed, nedostaje mu ambicija dok ga ugrožava Roryina ambicija, posesivan je, pokreće svađe i raskida sa njom jer mu nije odmah rekla da ga voli kad je on njoj rekao. Oseća se ugroženim i ljubomoran je na druge koji se zbliže sa Rory, što dovodi do toga da zahteva da se viđa sa njom.

U svakoj vezi, ove osobine predstavljaju crvene zastavice, ali Deanovi stalni zahtevi koje zadaje Rory, otežavaju njihovu vezu. Naljuti se na nju kada predugo traži knjige ili kada otkaže planove da radi na apliciranju za Harvard. Osim toga, njegov stav “dužna si mi” kada ga ona zamoli da obuče smoking je vrlo loš za odnos. Dean pobija Roryine snove ako mu smetaju u njihovom provođenju vremena. Deanova lojalnost je jedina svetla tačka u njihovom odnosu, međutim, to nije dovoljno jer je njegov stav veoma toksičan.

Pročitajte i: WNB Latest: Samantha Jones se vraća u drugu sezonu “And Just Like That”, ali postoji začkoljica

2. Jess

Jess je miljenik fanova. Mrzovoljan je i sladak, a zbog svoje slabe tačke prema Rory postaje savršeni bad boy. Ipak, ima i on svoje momente, na primer, kad pozajmi jednu od Roryjinih knjiga i u njoj joj nešto napiše ili kada je ohrabri da se vrati na Jejl nakon što odustane. Sa druge strane, ima i svojih problema. Zaboravlja da pozove Rory uprkos dogovoru, uznemiri se kad ona ne želi da ima seks i napušta grad bez pozdrava. Uprkos hemiji, njihova romansa nije bila baš zdrava.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 💭 (@thinkergilmore)

Jess je nepredvidiv i teško ga je pročitati dok komunicira sa ljudima. Ovo postaje još jasnije kada se svađa sa Lukom Danesom (svojim ujakom), Rorynom majkom Lorelei, pa čak i sa Rory. Pokazuje nesposobnost da reguliše svoje emocije i ima strah od odbacivanja, što mu otežava da veruje drugima.

Uzimajući u obzir koliko su njegovi roditelji nezainteresovani, njegov emocionalni bagaž ima savršenog smisla. Rory želi vezu, ljubav, poverenje i iskrenost, a Jess se koprca da joj to pruži jer ne može da obezbedi te stvari. Tokom trajanja serije, Jess nastavlja da se razvija, rešava probleme sa besom, pa čak je i započeo svoju karijeru iz snova – da piše roman. Zato ne čudi što su ostala nerazjašnjena osećanja, kao što nije čudno što se fanovi nadaju da će se njih dvoje pomiriti.

1. Logan

Logan je Roryin najbolji dečko i to ne samo zato što je zove As (Ace). On i Rory pokazuju znakove visokog samopoštovanja, što im pomaže da se osećaju sigurno u međusobnom odnosu. Rory se oseća uzbuđeno zbog Logana i njegove nepredvidivosti, a istovremeno zna da je bezbedna sa njim.

Možda jesu krenuli neobavezno, ali je njihova veza napredovala. Ovo je dobar znak, ne zato što bi sve friends with benefits veze trebalo da postanu ozbiljne, već zato što su oboje evoluirali zajedno. Rory zna kako da komunicira sa partnerom i da mu saopšti šta joj je potrebno od njega. Takođe, oboje rizikuju jedno kod drugog ne znajući da li će to funkcionisati – ali, sve je rizično kada su u pitanju veze, zar ne?

Iako njihova veza ima čudnih situacija (prisetimo se krađe jahte), oni veruju i podržavaju jedno drugo. Pritom, Logan je uvek na Roryinoj strani kada članovi njegove porodice iznesu svoje neodobravanje. Oni rastu zajedno istim tempom, što njihovu vezu čini jednom od najzdravijih, čak i ako Rory na kraju odbije Loganovu ponudu za brak. Bez obrzira što ih mini-serija Gilmore Girls iz 2016. stavlja u nezgodnu situaciju (oboje varaju svoje partnere pre nego što krenu svojim putem), on i dalje nosi titulu Roryinog najboljeg dečka.

Pročitajte još i: Fijasko serije “The Idol” na festivalu u Kanu – zašto su kritičari nezadovoljni?

Naslovna fotografija: instagram.com/gilmore_girls_us

Marija Gavrilović

Comments