Tranzit Venere kroz znak Vage počinje 8. novembra i traje do 4. decembra 2023. donoseći svoj povoljan uticaj svakom horoskopskom znaku.

Venera vlada ljubavnim životom, zadovoljstvima i kreativnim poduhvatima, a takođe je i vladajuća planeta romantične Vage, u čijem će se polju zadržati nešto manje od mesec dana. Ovaj tranzit Venere može doneti ravnotežu i lakoću našim intimnim i društvenim odnosima, inspirišući nas svojom pravednošću i velikodušnošću. Njen uticaj je najjači kada se nalazi u svojim matičnim znacima (Vaga i Bik), donoseći svima dodatnu snagu i povezanost. Kada se nađe u Vagi, Venera omogućava više ravnoteže i jasnoće, naročito u pravljenju kompromisa bez prevelikog žrtvovanja sebe zbog dobra drugih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mao.ge (@mao.ge)

Šta svakom znaku donosi tranzit Venere kroz znak Vage

Ovan

Za vas, tranzit Venere kroz Vagu može biti izazovan – vi ste hrabri i nezavisni, ali partnerstva vas mogu opterećivati tokom ove tranzicije. Potrebno je da ostanete stabilni i otvoreni za saradnju, čak i kada se osećate oslabljeno i poljuljano. Praktikujte strpljenje, održavanje zdravih granica i velikodušnost tokom ovog perioda.

Bik

Vama ovaj tranzit Venere može doneti osećaj lakoće – vaša vladarka, planeta ljubavi i estetike pomaže vam da promenite prioritete u ovom periodu. Možda vam je nešto iskliznulo iz ruku, ili ste umanjili sebe i povukli se da biste zadovoljili druge i Venera vam vraća snagu da tražite ono što vam je potrebno, donoseći podmlađivanje i osnaživanje, na razne načine.

Blizanci

Kako Venera ulazi u položaj vazdušnog znaka, možete osetiti više jasnoće u komunikaciji. Ovaj tranzit vam omogućava da uđete dublje u svoje lične odnose, ili da napravite korak unazad – u zavisnosti od toga kako se osećate. Bez obzira kojim putem da krenete, vaš glas će se podići u ovom periodu i moći ćete da se zauzmete za sebe. Budite pragmatični i otvoreni i pošteni u pristupu bližnjima.

Rak

Novembar je važan mesec samootkrivanja za Rakove, a tranzit Venere kroz znak Vage pružiće vam malo više mira i bliskosti u ličnim odnosima. Vaš dom će biti vaše utočište – vi to često osećate, ali sada je taj osećaj pojačan. Biće vam lako da se fokusirate na one koje volite, što ovaj tranzit primarno traži od vas. Uživajte u ljubavi i ravnoteži koju sada osećate, pre nego što se suočite se većim izazovima u narednom periodu.

Lav

Uprkos vašoj velikodušnosti i lakoći izražavanja potreba u vezi, ovaj tranzit Venere bi mogao da učini da se osećate pomalo nesigurno. Čuvanje mira i osiguravanje sreće drugih biće od najveće važnosti u ovom periodu. Ali važno je i da izbegnete sopstveno zatamnjenje tokom ovog procesa. Znajte da vaši lični odnosi i domaći život mogu da podnesu vašu veliku ličnost, čak i kada niste u svom najsjajnijem izdanju.

Devica

Snaga Venere koja ulazi u Vagu može vas u početku zamagliti jasnoću. Iako vam davanje prioriteta romantici nije na umu (i u rasporedu), upravo to bi trebao da učinite tokom ovog tranzita. Uložite više pažnje, iskrenosti i saosećanja u svoje bliske odnose tokom ovog perioda, koristeći uticaj Vage, koja poseduje neku vrstu pragmatične iskrenosti, koju možete da razumete i praktikujete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mao.ge (@mao.ge)


Pročitajte i ovo: Kako retrogradni Jupiter utiče na svaki znak horoskopa

Vaga

Tranzit Venere se odvija na vašem terenu i verovatno ćete osećati obnavljanje energije i entuzijazma i imaćete osećaj postignuća u mnogim oblastima života. Možda će vaša rutina biti uravnoteženija, ili ćete ostvariti stabilan napredak ka nekom od svojih kreativnih ciljeva. Ovo je pozitivan tranzit za sve, a naročito za vas, koji treba da cenite i svesno iskoristite njegove prednosti. Ovo je period u kome se nećete osećati željno ili neodlučno ili previše pitomo – neka vas snaga vaše filozofije vodi u dublju povezanost sa sobom i sa bliskim osobama.

Škorpija

Tranzit Venere kroz znak Vage, Škorpijama donosi izazove, slično kao i Ovnovima. Može vam biti teško da protumačite poruku tranzita, ali imaćete vremena za odmaranje i introspekciju, posebno u vezi sa partnerstvom i ravnotežom između posla i privatnog života. Nemate problema da se udubite, ali da li to služi harmoniji i miru koji želite u svom životu? Razmislite o svojoj pretencioznosti i sposobnosti za intimnost.

Strelac

Ulazak Venere u Vagu podseća vas na važnost bliskih odnosa. Verovatno cenite mnoge ljude i partnerstva u svom životu, ali svoju slobodu cenite više od delikatne ravnoteže koju ostvarujete u vezama. Tranzit Venere će vam doneti osnaživanje osećanja povezanosti, zbog čega se možete osećati nostalgično ili nesigurno i zapitano nad svojom lutajućom prirodom. Provedite više vremena na jednom mestu i razmislite o svojim odnosima.

Jarac

Vaša prirodna asertivnost može se osećati kao preterana i nepoželjna tokom ovog perioda. Vaga promoviše haroniju i pravdu i želi da čuje obe strane priče, posebno kada je u pitanju poslovna politika u profesionalnom okruženju. Potrebno vam je dodatno strpljenje i milost u ovoj oblasti, tokom tranzita. Pored toga, vašem domaćem životu treba više pažnje nego ikad pre. Pronađite mir i ispunjenje u poslu i u kući, dvema najvažnijim oblastima za vas.

Vodolija

Ovaj tranzit Venere vam pomaže da jasno vidite svet. Iako se i inače odlikujete tom jasnoćom, Venera u Vagi daje dodatnu pozitivnost vašoj tački gledišta. Više kreativnosti ili strasti obojiće vaše svakodnevne aktivnosti i interakcije. Možete uspostaviti nove veze i prijateljstva, a šta god se dešavalo u ovom periodu, potrebno vam je i dobrodošlo u vašem životu.

Ribe

Fleksibilnost je važna za ovaj tranzit Venere, a ona je već jedna od prednosti vašeg promenljivog znaka. Vaše srce je veliko i željno da ugodi bliskima, ali vaše saosećanje možda neće biti primljeno i cenjeno onako kako očekujete. Povremeno vam može biti teško da shvatite energiju Vage, ali to će vas podstaći da razmišljate van okvira, posebno kada je u pitanju način na koji pokazujete ljubav.

Pročitajte i ovo: Šta označava Saturnov povratak i da li donosi raskide romantičnih odnosa?

Naslovna fotografija: instagram.com/mao.ge

Brankica Milošević

Comments