U mračnim zimskim mesecima, kada se sve više nas povlači u topli kutak – dobijamo priliku da se istinski zaljubimo u protagoniste i protagonistkinje iz upečatljivih i inspirativnih knjiga. Dok napolju vlada hladnoća, a mrak pada pre 16č popodne, ima li ičeg prijatnijeg od udobnog ćebeta, toplih čarapa, šolje vrućeg čaja i uzbudljivih priča koje ćemo pročitati u jednom dahu?

Baš zato smo izdvojili najintrigantnije romantične naslove koji će vas povesti u svet avantura, tajni i preplavljujućih strasti koje mogu da pruže samo najatraktivniji zimski ljubavni romani.

Zimski ljubavni romani koje ćete želeti da pročitate ove sezone

Sve što nismo preboleli, Lusi Skor

Roman je postao TikTok senzacija, koja je dostigla više desetina miliona pregleda i prodata u više od 4 miliona primeraka  – na preko 20 jezika. Našao se među nominacijama za najbolji ljubavni roman prema izboru čitalaca na platformi Goodreads, a ujedno je i New York Times, kao i Amazon bestseler.

Priča nas vodi kroz životnu prekretnicu Noksa, očaravajućeg muškarca koji vešto izbegava ulazak u posvećenu vezu. Kada Naomi, devojka koja je pobegla sa venčanja, dođe u njegov miran svet – Noks postaje ključni junak u njenoj potrazi za novim početkom. Naomi je najpre tražila pomoć od svoje sestre bliznakinje, ali, kada je stigla u Nokmaut – zatekla ju je neočekivana situacija koja joj je okrenula svet naopačke. Sa druge strane, Noks je samotnjak bez preteranih turbulencija, koji “živi svoj život baš onako kako pije kafu – sam”. Ipak, nakon što se Naomin život raspadne pred njegovim očima – polako odstupa od svog samotnjačkog života i menja planove.

Ukoliko ste u potrazi za knjigom koja predstavlja zavodljivu kombinaciju romantične drame, humora i neizvesnih vratolomija – Sve što nismo preboleli je naslov za vas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara 🌛 (@olenasbookshelf)

Kako je moglo biti, Holi Miler

Protagonistkinja romana je Lusi, devojka koja se nalazi na nepredvidivoj životnoj raskrsnici sa neočekivanim ishodom. Nakon što je dala otkaz na starom poslu, ne zna svoj sledeći korak – da li će iskoristiti svoju ušteđevinu kako bi postala pisac (nešto što je oduvek želela), ili će početi ispočetka i preseliti se u London. Spletom okolnosti, susreće Kejleba i Maksa, muškarce koji će ozbiljno uticati (i preokrenuti) njen život.

Ovo je naslov koji postavlja pitanje sudbine i srodnih duša, istražujući kako spontana odluka može da promeni tok čitavog života.

Vodič kroz ljubavnu istoriju Beograda, Nenad Novak Stefanović

Knjiga prepričava bogatu istoriju Beograda na dosad nesvakidašnji način – kroz ljubavne priče značajnih ličnosti – od nobelovca Iva Andrića do kraljevskih parova, ali i naučnika Milutina Milankovića. Autor nas vodi kroz tajanstvene živote stanara poznatih beogradskih znanja, čiji su zidovi postali svedoci strastvenih (i često – nesrećnih) romansi.

Šta čini ovu knjigu nesvakidašnjom i neporecivo atraktivnom? Sve adrese opisanih kuća i dalje postoje, te priča o romansama postaje poziv na šetnju kroz dva veka beogradske istorije.

Najlepša ljubavna pisma svetskih pisaca, Žaneta Đukić Perišić

Najlepša ljubavna pisma svetskih pisaca je dokaz o ljubavi velikana koji su iza sebe ostavili tomove knjiga koje danas prepoznajemo kao klasike. Od Isidore Sekulić, Fjodora Dostojevskog i Lava Tolstoja, do Virdžinije Vulf i Franca Kafke – ovo su samo pojedina imena koja se pojavljuju u knjizi.

„Borise, ja ne živim u prošlosti, ja nikome ne namećem ni svojih šest, ni svojih šesnaest godina – zašto me nešto privlači tvoje detinjstvo, zašto me privlači da te uvedem u svoje?”, ovo je samo jedan delić iz tekstova koje je Marina Cvetajeva uputila Borisu Pasternaku.

Pisma otkrivaju čežnje, patnje, nadanja i strahove, podsećajući nas da je ljubav prenesena na papir – večna.

Gordost i predrasuda, Džejn Ostin

Klasik Džejn Ostin nas vodi kroz ljubavnu priču Elizabet Benet i gospodina Darsija u Engleskoj u 19. veku. Spretno napisan, roman čitaocima pruža uvid u svakodnevni život, porodične vrednosti i tradiciju tog vremena.

Elizabet je slobodoumna devojka koja je, kao i njene sestre, primorana da se uda za bogatog muža. Dok priča prati njena pronicljiva razmišljanja i suočavanje sa arogantim i privilegovanim gospodinom Darsijem, dobijamo priliku da svedočimo promenama u društvu i doživimo ljubav kroz oči hrabre protagonistkinje koja se ne uklapa u okvire epohe u kojoj živi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jovana🐞 (@ako.mene.pitate)

Pročitajte i ovo: Najuzbudljiviji trileri koje želite da stavite na svoju listu za čitanje

Naslovna fotografija: pinterest.com/weheartit.com

Milica Nešić

Comments