Ljudi igraju emocionalne igre iz raznih razloga – da bi manipulisali i kontrolisali, da bi se zaštitili, da bi nekoga testirali, iz nesigurnosti i straha i emocionalne nezrelosti, zato što ne umeju da komuniciraju otvoreno i postavljaju zdrave granice, jer su se uverili da taktike rade… Toplo-hladno, ili kočnica-gas, najjednostavnija je igra, koju možda i sami igrate, ili koju igra neko do koga vam je stalo i užasno vas nervira i frustrira. Zašto ne može jednostavno da kaže šta hoće i da uvaži vaše zahteve i potrebe? Horoskop vam predlaže ova tumačenja:

serhat beyazkaya kth VhrMVko unsplash 1 Zbog čega svaki horoskopski znak igra igru „toplo – hladno“

Zašto svaki horoskopski znak igra igru toplo-hladno

Ovan

Ovnovi će igrati toplo-hladno, jer vole da imaju kontrolu. Žele da znaju da uvek imaju prednost i ne žele da pokažu ranjivost ili da se osećaju kao da se previše vezuju za nekog. Igraju toplo-hladno da bi bili sigurni da neće izgubiti i prepustiti svojim osećanjima pre vas.

Bik

Bikovi vas hlade i lože, verovatno zato što nisu na stabilnom mestu u svom životu. Praktični su i kada nisu sigurni u svoj put, ne žele da se upuštaju u ozbiljnu vezu, dok ne reše sve ostalo. Ako se Bik u vašem životu pojavljuje i nestaje, to je zato što još uvek pokušava da dovede u red svoj život, pre nego što se nekome posveti.

Blizanci

Oni igraju emotivne igre kada ne znaju šta žele. Teško im je da donesu jednu odluku i da se nje pridržavaju, pa vas jednog dana žele i sve je super, a sledećeg dana ne znaju šta osećaju prema vama. Ne možete da doprete do njih i ako vršite pritisak i zahtevate da znate šta osećaju, reći će vam da ne znaju i povući će se. A onda će se pojaviti sa poklonom, ili će vam poslati zabavnu poruku – na svaki način će vam pokazati koliko su nesigurni i neodlučni.

Rak

Igraju se toplo-hladno jer se plaše da će se zaljubiti i biti povređeni. Rakovi su vrlo emotivni i kada se zaljube u nekog, spremni su da toj osobi daju sve, tako da ih ideja da budu sa nekim uznemirava. Njihov strah od odbijanja je razlog zašto ne mogu da budu transparentni sa svojim osećanjima i namerno se mogu ponašati kao da im nije stalo.

Lav

Za njih je povlačenje i pojavljivanje samo igra – oni vole neizvesnost. Vole da vas teraju da tumačite njihove postupke, da se pitate da li će vam odgovoriti na poruku, ili će vas ignorisati. Toplo-hladno je igra u kojoj uživaju, bez obzira da li su zainteresovani ili ne i dobri su u toj igri. Njima je prirodno da koriste svaku taktiku i ne brinu se što ćete vi malo poludeti od toga.

Devica

Device su sklone da testiraju druge i igraće toplo-hladno, da bi procenile šta stvarno osećate i da li vam je stalo. Potrebno im je mnogo uveravanja, pre nego što se nekome posvete i zato će vas iskušavati i testirati, pre nego što odluče da otkriju svoja osećanja. Žele da znaju da su voljene i prihvaćene, čak i kada su distancirane i odsutne.

Pročitajte i ovo: Samospoznaja koju vam je donela prethodna veza – prema horoskopu

Vaga

Vage imaju veliki izbor, lako im dosadi jedan partner i ne žele da se obavežu i odreknu svih drugih mogućnosti i zato igraju emotivne igre. Pokazuju prisnost kada im je zgodno i prijatno i distanciraju se, jer ne žele da pomislite da imate neka prava nad njima i da ste na prvom mestu. Vage se posvećuju nekome tek kada su potpuno spremne da preduzmu taj korak.

Škorpija

Toplo-hladna taktika čuva njihovu privatnost – Škorpije se ne posvećuju dok se ne uvere da su potpuno sigurne sa drugom osobom, a u međuvremenu će se viđati i sa drugima (dugačak je red pred vratima njihovog srca, a i spavaće sobe), da bi ispitale da li među tim drugim osobama ima boljih kandidata od vas. Ne, ne pitaju se da li je to fer.

Strelac

Strelac ima druge prioritete i njegovo toplo-hladno ponašanje nije igra, već način funkcionisanja. Možda se upravo sprema da otputuje na neko egzotično mesto (i ne zna koliko će tamo ostati), na kome će upoznati nove ljude i jedva čeka da ode. Strelac voli svoj prostor i svoju slobodu i neće lako dozvoliti da mu se neko suviše približi, čak i ako mu se taj neko zaista sviđa. Uvek će biti malo neuhvatljiv i udaljen, naročito na početku veze.

Jarac

Jarčevima je teško da prebole bivšu ljubav i da otpuste iz svog života nekog koga su stvarno voleli. Igraće toplo-hladno, jer još uvek nisu napravili prostor u svom srcu za nekog novog. Generalno su oprezni i distancirani kada pristupaju partnerskim (i svim ostalim) odnosima, tako da možete očekivati da će vam izmicati i da se neće lako prepustiti.

Vodolija

Vodolije igraju toplo-hladno jer se brane i štite – ne žele da izgledaju slabe i ranjive ili da pokažu da im je neko potreban, pa kad god im se neko sviđa, povlače se da zaštite svoja osećanja. Ne žele da znate koliko su angažovani i uzmaći će svaki put kad se suviše približite.

Ribe

Ribe se distanciraju jer beže od intimnosti i odgovornosti. Nisu uvek otvorene da podele svoje misli i osećanja, jer vole da rade stvari na svoj način, svojim tempom i mrze bilo kakav pritisak. Uvek će jednom rukom držati otvorena vrata, spremni da izađu kroz njih, ako stvari postanu neugodne.

Pročitajte i ovo: Osobine zbog kojih pripadnik svakog horoskopskog znaka može biti dobar muž

Naslovna fotografija: Serhat Beyazkaya

Brankica Milošević

Comments