Lako je poverovati da je vaš karmički partner vaša srodna duša – ali to nije onaj sa kojim možete graditi vezu i život, već neko ko vas uči najtežim lekcijama. Karmički partner vas uvlači u toksičan odnos, prepun intenzivnih osećanja i događanja i u koga možete biti ludo zaljubljeni i obožavati ga, čak i ako vam je jasno da vas taj odnos apsorbuje, oduzima vam energiju i životnu radost i da ste do srži nesrećni.

Ta mračna dubina je nešto što je trebalo da iskusite, nešto ste u njoj imali da pronađete i možda još uvek tražite – iskupljenje ili ispunjenje dogovora i zatvaranje nekog kruga iz prošlog života. Karmička veza nikada nije laka, a vaš karmički partner je vaš učitelj i vaš mučitelj – i po nekim mračnim osobinama se bitno razlikuje od prave srodne duše.

nathan dumlao EdULZpOKsUE unsplash 1 Konkretni znaci da on nije vaša srodna duša već karmički partner

Karmički partner vas magnetski privlači

Neodoljiv magnetizam deluje kao nešto poželjno i dobro, ali karmički partner vas njime drži vezane i ne možete da se „odlepite“ od njega, iako se osećate traumatizovano u vezi.

Duboka povezanost koju osećate sa svojim karmičkim partnerom ne dolazi od srodnosti vaših duša, već od prepoznavanja – imate nezavršene poslove i energetski ste povezani. Vaše duše su se sretale i povezivale u prethodnim životima i postoje još neki nivoi odnosa koje treba da iskusite, da biste se oslobodili karme. Bez obzira u šta verujete, jasno vam je da vas snažna hemija drži vezane za osobu koja manipuliše vašim osećanjima (krivica najčešće igra bitnu ulogu). Možda vas je karmički partner uverio da imate zajedničku budućnost i obasipa vas pažnjom i naklonošću, zbog koje prelazite preko svih drugih nefunkcionalnih aspekata odnosa, pitajući dokle ćete izdržati i da li ćete moći tako da provedete život, ako se stvari ne promene. Možda ste već pokušavali da prekinete taj odnos, raskidali više puta i ponovo se mirili, samo da biste utvrdili da se vrtite u krug i da veza nastavlja da se raspada, koliko god se trudili da je popravite i koliko god ljubavi, razumevanja i energije ulagali.

Osećate se zarobljeno u vezi, ali ste neobjašnjivo zavisni i kao opijeni, na načine koje ne možete da razumete. Stalno pristajete na odricanja i žrtve koje su protiv vaših vrednosti, dok pokušavate da održite sebe i vezu na površini – karmička veza je iscrpljujuća borba za opstanak, u kojoj možete povremeno da predahnete i uživate u lepim trenucima, tek toliko da sakupite snagu da nastavite borbu.

Pročitajte i ovo: Karmički odnosi: Lekcije koje traže da budu naučene

Haos i disfunkcionalnost umesto stabilnosti

U zdravoj vezi stvari teku prirodno i razvijaju se organski – ne morate govoriti partneru šta da radi, jer se trudi da se osećate bezbedno i udobno. Karmički partner umesto stabilnosti unosi haos i nelagodnost i pored njega se ne možete osećati sigurno. A što više pokušavate da mu objasnite šta vam je potrebno da biste se bolje osećali, dajete mu sve više materijala da manipuliše i da gazi vaše granice i uznemirava vas. Uvek vodite iste rasprave, a on namerno tumači pogrešno vaše reči i postupke, kako bi vas pobedio i kritikovao. Umesto da vas neguje pažnjom, podrškom i pohvalama, karmički partner vas obmanjuje i omalovažava. Umesto da vas inspiriše da sledite svoje ciljeve, on vas onespokojava i čini da sumnjate u sebe, a zatim vašu nesigurnost koristi kao svoje najjače oružje. Kada tražite rešenja, samo se pojavljuju novi problemi.

Saosećanje i empatija mogu izostati

Karmički partner može biti suštinski sebičan i nezainteresovan za vaše dobro, vaša osećanja i vaše potrebe. On možda nema dovoljno emocionalne dubine i inteligencije da razume vaše strepnje, strahove i tuge i potvrdi vaša osećanja. Mogao bi da sabotira srećne trenutke, a da nesrećne iskoristi da bi vas dodatno gurnuo u blato, kad ste već na kolenima. Osoba od poverenja ne koristi vašu slabost protiv vas i kada padnete pomaže vam da ustanete i uliva vam veru u sebe, umesto da vas dodatno onespokojava i unižava. Ipak, karmički partner može očekivati da vi u svakom trenutku budete tu za njega i da ispunite njegove potrebe, kao da ima svako pravo na vaše vreme, ljubav i energiju.

Učenje lekcija u karmičkom odnosu počinje kada se dovoljno osnažite da napustite taj odnos i posvetite samoisceljenju. Kad izaberete sebe i svoj život, možete sresti srodnu dušu, čija će ljubav biti negujuća i blagotvorna.

Pročitajte i ovo: Srodna duša neće rešiti vaše probleme, ali će vam pokazati čega ste vredni

Naslovna fotografija: Nathan Dumlao

Brankica Milošević

 

Comments