Da li nestrpljivo iščekujete 14. februar ili prevrćete očima pri pomisli na svaku Instagram fotografiju sa ogromnim plišanim medvedom, buketom ruža ili slatkišima u obliku srca? Kojem god timu pripadate, jedno morate da priznate – Dan zaljubljenih bez troškova zvuči prilično uzbudljivo (i izazovno!).

Bez obzira na vaš status veze i to da li praznik provodite sa partnerom, prijateljima ili u privatnosti sopstvenog društva, kreativne ideje koje ćemo podeliti su primenljive u svakoj situaciji.

Dan zaljubljenih bez troškova: 6 kreativnih načina da proslavite praznik

Organizujte tematsko filmsko veče

Standardni Netflix and chill podignite na viši nivo uvođenjem konkretne teme za filmski maraton. Na taj način, kućni bioskop će izgledati kao odlazak na autentičan dejt, a Dan zaljubljenih će se izdvojiti u odnosu na regularnu sredu. Za početak, odlučite se za određeni žanr. Možete da izaberete klasične filmove poput Breakfast at Tiffany’s, Titanic, How to Lose a Guy in 10 Days, ili čak “antiljubavni” film kao što je American Psycho. Da biste veče učinili dodatno posebnim, napravite plejlistu sa pesmama koje se uklapaju u temu i pripremite grickalice i piće.

Karaoke u dnevnoj sobi

Čak i ako ne posedujete karaoke mikrofon (koji izgleda imaju svi na TikToku), možete da se poslužite daljinskim upravljačem ili četkom za kosu u tipičnom duhu kućnih karaoka. Pronađite karaoke verzije svojih omiljenih pesama na YouTube-u, oslobodite malo prostora u svojoj dnevnoj sobi za “scenu” i održite zajednički nastup. Obećavamo, iako možda ne znate da pevate, stvorićete uspomene za ceo život!

Pripremite ukusnu večeru

Priredite obrok sa 5 zvezdica bez velikih troškova koje biste platili u luksuznom restoranu. Umesto toga, odlučite se za domaću večeru sa sastojcima koje već imate pri ruci. Bićete iznenađeni šta sve možete da napravite sa nekoliko osnovnih namirnica – razmislite, neka od vaših omiljenih jela je vrlo lako napraviti. Uz piletinu, šampinjone, pavlaku za kuvanje, pakovanje njoka i (naravno) parmezan – već imate specijalitet za dvoje. Pustite omiljenu Spotify listu i napravite senzualnu atmosferu, a onda zajedno pripremajte jelo u kome ćete uživati.

Napravite digitalni foto-album sa najdražim uspomenama

Ima li ičeg romantičnijeg od zajedničkog foto-albuma sa vašim najdražim uspomenama? Iako tradicionalni albumi mogu da koštaju prilično mnogo (prodavnice za ručne radove nisu jeftine!), postoji više besplatnih online alata koji mogu da vam pomognu da dizajnirate virtuelnu kolekciju fotografija, beležaka i suvenira. Canva je besplatna opcija uz koju možete da napravite “čuda”, od već pripremljenih formata do prezentacija koje nikada nećete zaboraviti (samo ne zaboravite da ih backup-ujete!).

Priredite romantični kućni spa

Internet nudi nebrojeno mnogo ideja za Dan zaljubljenih, ali romantični kućni spa je verovatno najluksuznija i najpopularnija opcija. Pretvorite svoj prostor u sofisticirani spa centar po sopstvenom ukusu tako što ćete pripremiti opuštajuću kupku, iskoristiti bath bomb u boji, ubaciti nekoliko latica ruže, staviti masku za lice i uživati kao nikada ranije. Većina nas poseduje mirišljave sveće ili štapiće negde u rezervnoj ostavi, što će vam poslužiti u ovoj situaciji. Ako ste sa partnerom, pustite seksi plejlistu i razmislite o tome da jedno drugom pružite senzualnu masažu kako biste veče učinili dodatno intimnim.

Posetite besplatan događaj u gradu

Bez obzira da li živite u velikom gradu ili malom mestu, verovatno postoje besplatni lokalni događaji koje možete da posetite. Bilo da je u pitanju tribina na temu koja vas posebno zanima, besplatna izložba fotografija ili alternativni bioskop – nešto ćete sigurno pronaći. Proverite WANNABE vikend mapu, grupe na Facebooku ili Instagram naloge koji daju predloge za aktivnosti u vašem gradu. Od svirki, preko časova plesa, do uličnih festivala – pregršt je mogućnosti koje možete da iskoristite (takođe, mnogi muzeji nude besplatan ulaz određenim danima u nedelji).

Pročitajte i ovo: Dekoracija za Dan zaljubljenih: Ideje i saveti za romantičnu kućnu atmosferu

Naslovna fotografija: pinterest.com/youtube.com

Milica Nešić

Comments