Nakon duge zimske hibernacije, prolećni makeup trendovi dolaze kao dašak svežeg vazduha. Proleće je savršeno vreme da pritisnete dugme za restart svoje cele rutine lepote. Želimo makeup look koji podiže raspoloženje i daje vam svežinu, uz proizvode lake teksture. Proleće čini da se osećamo energičnije i kreativnije, a šminka to odražava.

Vreme je da eksperimentišete sa bojom, teksturom i možda čak i putovanjem u beauty trendove iz 2016. godine za inspiraciju. Donosimo vam sve detalje o najviralnijim trendovima šminke za proleće 2024.

Prolećni makeup trendovi: Kakva šminka se nosi ove sezone?

Razigrani minimalizam

Minimalna šminka je jednostavna, ali nikad dosadna. Razmislite o dodavanju boje u unutrašnjem uglu kapka i svetlucavim delovima. Razigrani minimalizam znači da se zaista zabavite i da se izrazite šminkom.

Zamenite crni i braon ajlajner za nijanse plave ili lavande. Probajte šarenu tečnu olovku i, umesto da je nanesete na liniju trepavica, kreirajte liniju u pregibu kapka.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Nude usne

Mat bordo ruž za usne može da izgleda pogrešno u aprilu, pa ga umesto toga zamenite kombinacijom nude boja. Najbolji način da uravnotežite ove šarene senke i rumenilo je da praktikujete nude usne.

Da biste dobili takav makeup look, posegnite za braon olovkom za dve do tri nijanse tamnije od svoje prirodne boje usana. Zatim nanesite ruž za jednu do dve nijanse svetliji od svoje prirodne boje i završite nijansiranim sjajem nanetim samo na sredinu usana.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ash K Holm (@ash_kholm)

Svež, blistav ten

Sklonite svoje mat pudere, jer prolećna šminka je nežna i minimalistička. Monohromatsko rumenilo, sjajna koža i usne savršeno odražavaju suštinu prolećne šminke.

Priprema kože je neophodna za ovaj look. Želite da koža izgleda hidrirno – pbavezno koristite serume i hidratantne kreme koji je oživljavaju. Zamenite puder za nijansiranu hidratantnu kremu i koristite korektor gde je potrebno. Kombinacija vam omogućava da ujednačite kožu dok vam daje preko potrebnu hidrataciju, posebno nakon zimskog perioda.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Nina Park 박니나 (@ninapark)

Šminka iz 2016.

Za ljubitelje šminke koji više vole nešto “jače” od sjajne kože i suptilnih senki za oči, estetika iz 2016. godine može biti inspirativa – sa defnisanim obrvama, ultraizblendanim senkama, konturama. Verzija šminke iz 2024. je malo prigušenija, ali i dalje upečatljiva.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ash K Holm (@ash_kholm)

Obrve iz devedestih

Možda je vreme da pozovete svog kozmetičara i rezervišete dramatičnu korekciju obrva voskom, jer se elegantne, negovane, tanje obrve definitivno vraćaju. Postoji nešto tako chic u vezi sa vitkim obrvama, koje važe za beauty trend za najodvažnije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Gabbriette B (@gabbriette)

Chrome ajlajner

Proleće je savršeno vreme da se poigrate bojom i teksturom. Jednostavan način da dodate dinamike svojoj šminki je chrome ajlajner. Pigmenti koji menjaju boju donose toliko dimenzije i upečatljivost izgledu oka – pogotovo ako se inače držite prirodnih senki za oči. Tako jednostavno, a tako efektno.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели R O K A E L (@rokaelbeauty)

Rumenilo u fokusu

Postoji nešto u vezi sa prolećnim vremenom zbog čega želite da nosite roze boju, trake i mašne. Učinite da rumenilo dobije veći fokus u vašoj šminki jer je ultraženstveno i oživljava kožu. Počnite sa živopisnim kremastim rumenilom, nanesite ga na celo područje obraza. Iako možete da koristite prste, velika, paperjasta četka može pomoći da se još više ulepša finiš.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Pročitajte i ovo: Dewy blush sandwich: Tehnika nanošenja rumenila za efektni sjaj

Naslovna fotografija: instagram.com/patrickta

Božica Luković

Comments