Neki drugi uopšte nisu doživeli povredu sujete, nego su pronašli opravdanje za njenu prevaru – celog života su zajedno, ona nikada nije imala nikog drugog, bila je radoznala, imali su labilan period, on ju je zanemario. Desi se, potraži čovek (pa i žena) utehu i izazov na drugoj strani. Važno je da je ne izgubi. Mora više da se potrudi da joj pruži sve što joj treba, a ako je zadovoljna, neće poželeti nekog drugog. Eto, ima muškaraca koji tako razmišljaju. Ne znam šta drugi muškarci misle o njima i kako komentarišu takvo razumevanje, ali mogu da zamislim. Budala, papučar, lud za njom. To je možda tačno, ali žena koja ima takvog muškarca, privilegovana je i počastvovana retkim tretmanom.

tumblr mfpfj8UOir1rhs487o1 12801 A kad mi prevarimo njih?

Varamo i mi njih. I ne praštamo

Koliko ga zaslužuje? Pa to je sasvim druga tema. Kučke obično imaju dobre muškarce. Dobre žene završe sa primitivcima i ludacima.

Valjda zbog kosmičkog balansa. Kombinacije gena. Karme.

Kad si razuman i sklon razumevanju i toleranciji, nađeš nekoga ko će stalno da iskušava tvoje vrline. I ko će te stalno angažovati u razumevanju i toleranciji. Šta bi radio razuman, dobar, veran i odgovoran čovek sa istom takvom ženom? Bio srećan?

Ah, redak slučaj. Koliko da potvrdi pravilo.

Dakle, ako mi varamo njih, mi ih ostavljamo, pre ili kasnije.

Žena koja shvata ozbiljno svoju vezu i brak, prosto ne vara.

Jedino se ponekad desi da ona koja ne ceni to što ima, ima pored sebe muškarca koji neće tek tako da je pusti da ga otpiše.


Aleksina Đorđević

Comments