Koliko često smo u svom iskustvu, podstaknutom osvajanjem seksualne slobode (bez ikakve ideje da ta sloboda znači da smo slobodne da otkrijemo i iskoristimo sve svoje kapacitete i da ostvarimo maksimalno uživanje, da uskladištimo mnogo dobre energije i balansa, koji će nam održati zdravlje i plodnost) sretale dobre ljubavnike, a koliko one druge? Ne, nemate čega da se stidite, glupost služi tome da bude prevaziđena. Na prste jedne ruke ćete nabrojati dobre ljubavnike, sa kojima ste otkrivale svoju slobodu (a ostaće vam savijena dva, tri prsta) dok sve ostale glatko možete da obrišete iz spiska, toliko su bili upečatljivi. Doduše, one baš grozne ne možete da zaboravite nikako. Da li muškarci imaju toliko lošeg seksualnog iskustva, na isti način kao mi? Da li imaju u sećanju dve, tri dobre ljubavnice, dok su sve ostale oko i ispod proseka, a pamte i neke baš grozne, koje su im se načisto smučile? Možda samo oni koji su otkrili suštinu svoje seksualnosti u stavljanju u službu i na raspolaganje ženskoj seksualnosti. Loši ljubavnici nemaju pojma da su loši i bedni, to ih uopšte ne zanima. Dobri ljubavnici su negde srećni sa nekom ženom kojoj pružaju svo moguće zadovoljstvo.

A mi, koje poznajemo svoju slobodu, jer smo je otkrile, shvatile i osvojile putem brojnih pokušaja i pogrešaka, dužne smo da propovedamo istinu o toj slobodi, o razlici između ženske i muške slobode, o svesti i odgovornosti za svoje izbore.

Da, drage moje, možete da se krešete koliko god hoćete i sa kim god želite i da menjate partnere onoliko često koliko vam se nude. Ali da li želite to da radite? Šta zapravo tražite na taj način? Potvrdu da ste baš kul? I opet, sa koliko tih usputnih partnera ste stvarno uživale, ali stvarno? Pa, iskustvo se stiče kroz glupost i rizik, ali vi takođe imate i svako pravo da stanete i razmislite o tome šta hoćete i potražite i dobijete istinite informacije o stvarima koje vas zbunjuju.

on izjavljuje ljubav Ako imate MNOGO (lošeg) seksualnog iskustva, ovaj tekst je za vas!

Pročitajte još i ovo:

5 POGREŠNIH očekivanja od partnerske ljubavi

Proste stvari o ljubavi koje TREBA da znate već sa 20 

Romanična ubeđenja koja realno ŠTETE ljubavi

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvori fotografija: www.elitedaily.com

Aleksina Đorđević

Comments