5 glavnih trendova koje ćemo voleti ovog leta (ali i mnogo duže!)

U trendu je originalan nakit kao izraz individualnosti – evo gde možeš da ga nabaviš!

Sve što treba da znaš o detoksikaciji + primer detoks dijete koja zaista radi!

#musthave aksesoar za leto u stilu Grace Kelly

#weekendescape: Sve što ti je potrebno za romantičan piknik u francuskom stilu

#travelinspo: Nove destinacije koje će tek postati pravi hit!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Uvod u leto u Beogradu: Šta ne smeš da propustiš tokom juna i jula

3 frizure za maturu koje možeš napraviti sama!

Male beauty tajne: Kako da skineš čak i “tešku” šminku – za samo jedan minut!

Modne vinjete i ove godine održane su u okviru 38. beogradske nedelje mode. Događaj je upotpunila i konceptualna izložba Alien nation, kojom su se širem auditorijumu a pre svega ljubiteljima umetnosti i mode kao takve, predstavili i studenti treće godine Fakulteta digitalnih umetnosti (FDU) Univerziteta Metropolitan pod mentorstvom profesorke Ane Vasiljević.

Kolekcija koja je sveukupna tematska celina, sagledana je i doživljena ponaosob sa stanovišta svakog pojedinca različito a kontrastno futuristicki i zajednički kao moda budućnosti.

Izložba obuhvata elemente svedenog, minimalstički oplemenjenog dizajna ali i razgrađenog i satkanog mnoštvom elemenata stvaralački pretočenih u jednistvenu neraskidivu celinu vizije mode budućnosti.

Tema same kolekcije jeste futurizam dekonstruktivno prikazan u kroju ali i u teksturi i obradama samog tekstila, uvek aktuelnog džinsa.

Deo skica iz portfolia Alien Nation: Konceptualni prikaz mode budućnosti

Konkretno, pređašnje spomenut projekat i model kojim sam se bavila, ogledao se u dekonstrukciji kroja ali i direktno u obradama izvršenim na samom tekstilu.

Inspiracija je, kako to već dolikuje futurizmu proizvedena imaginacijom i maštom samog stvaraoca.

Direktno muški model, koji sam izrađivala i koji je prikazan na vinjetama ispratio je kompletan dizajnerski proces od same ideje do konačne realizacije. Ostvarenje ovog projekta bilo je nemoguće bez prethodno utvrđenih i jasno definisanih odrednica, kako samog dizajna tako i konstrukcijskih merila.

Ilustracija i model Alien Nation: Konceptualni prikaz mode budućnosti

Deo projekta, od samog mood board-a iliti kolaža raspoloženja i inspiracije (gde je prikazano kako sam se vodila modernom arhitekturom, u vidu kroja, senkama koje iste te građevine ostavljaju na površini. potom paučinom u vidu dekonstrukcije niti džinsa pa sve do enterijera modernih dvorana i instalacija unutar njih koje su poslužile za formiranje paterna izrađenog veza-kombinovano ručnog i mašinskog), preko najavne ilustracije i konačnog izgleda zabeleženog sa lica mesta.

jpg1 Alien Nation: Konceptualni prikaz mode budućnosti

Ivana Vorguca

Editors choice