Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Animirani petak: “Mala sirena”

Animirani petak: “Mala sirena”

Sve što izazi iz “Diznijeve kuhinje” osvaja srca širom sveta. Gotovo da nema porodice u čijim se domovima ovi animirani filmovi nisu reprizirali iz godine u godinu. Devojčice su posebno volele one u kojima su se pojavljivale Diznijeve princeze (Disney princess). Arijel (Ariel) iz animiranog filma “Mala sirena” (The Little Mermaid) oduševljava stasom i glasom. Film je nastao 1989. godine prema istoimenoj bajci, koju je napisao Hans Kristijan Andersen (Hans Christian Andersen).

SLIKA 12 Animirani petak: Mala sirena

Arijel, lepotica nestašnog duha.

Radnja je smeštena duboko ispod mora. Priča prati avanture sirene Arijel, koja čezne za drugim svetom, izvan okeana. Zamišlja kako umesto peraja ima noge. Kako korača ulicama, skače, trči, druži se sa ljudima i uživa gledajući ih kako plešu. Želi da uživa u pogledu na sunce, da sazna sve što ljudi znaju.

Međutim, njen otac, kralj Triton (King Triton), izričito joj zabranjuje da ide na površinu i druži se s ljudima. Opisuje ih kao zlobnike kojih treba da se kloni. Arijel to teško pada, naročito kada se zaljubi u mladog princa Erika (Prince Erick), pošto što ga je spasila.

Najupečatljiviji lik koji nas je nasmejao do suza jeste rak Sebastijan (Sebastian). Svi se sećamo pesmice “Under The Sea”, ili kako smo je kao mali pevali “Anda da si”.

Tu je i riba Flaunder (Flounder), pravi mali zvrk, neodoljivo sladak. Iako se plaši ajkula i lutanja po nepoznatim morskim dubinama, pratio je Arijel gde god bi je njena radoznalost odvela.

SLIKA 21 Animirani petak: Mala sirena

Sebastijan i Flaunder, tandem bez kog Arijel ne bi mogla.

Ursula (Ursula), zla morska veštica, zauzima mesto negativca. Ponesena pohlepom i željom da zavlada morskim dubinama, odlučuje se da nasamari malu sirenu. Naime, kada kralj Triton sazna da se njegova mezimica zaljubila u čoveka, ljutito joj uništava čitavu zbirku ljudskih predmeta, a potom i statuu princa Erika. Tako ranjiva i neizmerno besna, Arijel sklapa dogovor sa zlom vešticom. Peraja joj se pretvaraju u noge, a zauzvrat ostaje bez glasa.

Na samom kraju princ Erik shvata da je Arijel zapravo devojka koja ga je spasila i koju je toliko dugo tražio. Zajedničkim snagama uspevaju da pokore Ursulu i priču dovedu do srećnog kraja.

SLIKA 3 Animirani petak: Mala sirena

Ljubav uvek pobeđuje.

Nastavak pod nazivom “Mala sirena II – povratak u more” (The Little Mermaid II – Return to the Sea) objavljen je 2000. godine, kada se Arijel ponovo vraća sa kćerkom Melodi (Melody), znatiželjnom i neukrotivom.

Model za animiranu Arijel bila je Šeri Stoner (Sherri Stoner), kao i glumica Alisa Milano (Alyssa Jayne Milano), dok je Ursula dobila lik po transvestitu Divajn (Divine).

SLIKA 4 Animirani petak: Mala sirena

Šeri Stoner i Alisa Milano kao Arijel, Divajn kao Ursula. Nesumnjivo je da su ih animatori veoma uspešno prikazali.

Svi smo mi pomalo Arijel – sanjalice, lutalice, maštamo o nečemu što je naizgled nedostižno. Ovaj animirani film vraća nam veru u to da je ipak sve moguće, onda kada stvarno i iskreno želimo. Zato, ako umeš da sanjaš, pridruži se Diznijevim princezama i odlepršaj u čarobni svet, koji postoji samo za tebe i tvoje snove.


Kristina Bijelić studira Fakultet za kulturu i medije. Obožava Njujork, putovanja, smeh do suza. Veoma je pozitivna osoba, veliki sanjar i nostalgičar. Smatra da lude avanture i nezaboravni trenuci provedeni sa dragim osobama čine život. Moto: Believe in your dreams!

Editors choice