Obradujte se poklonu koji vam se baš i ne sviđa

Cenite njegov trud da vas obraduje, šta god mislili o poklonu – nakit koji vam baš i ne odgovara, umetničko delo, koje je, za vaš ukus, običan kič, seksi veš iz pornografskog miljea… Obradujte se kao da ste dobili najbolji poklon na svetu i postarajte se da ga povremeno nosite (ili držite na vidnom mestu), da biste odali priznanje plemenitoj nameri partnera. On je pokušao sa nečim na šta inače ne obraća pažnju, a zna da je vama važno i želeo je da vam se dopadne. Možda on ne „provaljuje“ vaš stil i ukus, ali namera je ono što daje vrednost poklonu. 

Budite fini u situacijama koje se ne ponavljaju često, a nisu vam prijatne

Svi ponekad moraju da rade stvari koje im se ne sviđaju, zbog partnera. Morate provesti sate u kući njegove majke, na ručku sa rodbinom ili na koncertu benda koji vam se ne sviđa. Pokušajte da se opustite koliko je moguće i podnesite to „muški“. Nije pametno da objavite kako to mrzite i ne želite da učestvujete, jer sigurno i on zbog vas radi neke stvari koje ga smaraju. 

Prećutite neke stvari u samom početku veze

Izgradnja intimnosti može potrajati i možda ćete morati da sačekate pre nego što neke lične stvari podelite sa partnerom. Traumatična prošlost, porodični problemi, istorija zlostavljanja, zloupotrebe droge i alkohola – to su mračne stvari sa kojima ste se borili (i izborili) i koje ne predstavljaju vašu sadašnjost i budućnost, osim u kontekstu iskustva i osećanja nove snage i samosvesti za koju ste se teško izborili. Doći će vreme za takva poveravanja i biće ispit partnerove otvorenosti i spremnosti da vas prihvati sa svim onim što vas je učinilo takvom kakvi jeste – onom osobom u koju se zaljubio. 

Naslovna fotografija: instagram.com/samiclarke

Brankica Milošević 

Comments