Prijavi se i zajedno sa Sarom Jo testiraj (i osvoji) nove AVON matte ruževe!

Onaj osećaj kada napokon ostvariš cilj za koji si verovala da nije moguće ostvariti!

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

5 #fitnessgoals koje treba da postaviš sada da bi ovog leta najzad bila u formi i izgledala najbolje moguće

Na posebnom si režimu ishrane? Evo šta ti može pomoći da ostvariš još bolji rezultat!

Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

Zdrava koža glave – blistava kosa: 5 razloga da počneš da koristiš arganovo ulje u svakodnevnoj nezi

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

O ovome se ne priča: Bubuljice i nesavršenosti na koži kod odraslih žena + kako ih se rešiti!

All eyes on you: Kako da odabereš maskaru koja će ti ovog puta zaista odgovarati

AcoustiCats je novi cover bend na našoj muzičkoj sceni, ali po mnogočemu originalan i različit od drugih. Prvo, njihove obrade nisu klasičan copy/paste pesama koje su svima dobro poznate; pa tako pop numera u njihovom izvođenju postane blues balada, a čuveni rock hit dobija svoj jazz aranžman. Drugo, bend čine samo dve devojke – Ivana i Elena, koje vokalima, gitarom i perkusijama daju posebnu čar pesmama koje izvode! Osim toga, i Ivana i Elena se uspešno bave još nekim projektima i poslovima pored muzike, pa nam je bilo zanimljivo da sa njima popričamo o tome kako izgleda balansirati sve to i da li vredi uloženog truda i odricanja.

Našli smo se u studiju Ivane Rudić Radulović aka. Sunflower1st – gitaristkinje, pratećeg vokala i menadžera benda, koja je baš tada radila na novoj pesmi sa čuvenim Dejanom Najdanovićem Najdom – legendom Yu-roka i frontmenom jedne od naših najboljih rok grupa – SMAK – pa smo iskoristili priliku da i njemu postavimo par pitanja!

Sve u svemu – ovaj intervju ne želite da propustite!

ac5 e1533380127748 Bend AcoustiCats feat. Najda: Tajna stvaranja (INTERVJU)

Wannabe Magazine: Bend AcoustiCats je novi cover bend, koji popularne strane i domaće pesme obrađuje na nešto drugačiji način. Recite nam nešto više o tome kako je nastao, jer smo načuli da je priča vrlo zanimljiva?

Ivana Rudić: Misao koja je svakodnevno krčila svoj put u moru obaveza je odjeknula kroz telefonsku slušalicu: Da! Želim da muzikom srca vratim iskrene osmehe na lica.”Fenomenalno, onda treba da upoznaš i Elenu”, reče naša zajednička drugarica. Od tada je prošlo godinu dana predanog, velikog rada na postavljanju temelja muzičke kuće, u kojoj bend AcoustiCats ima svoju odaju obrada nama dragih svetskih i domaćih hitova.

Elena Erdeljanović: Baš tako, cela priča je krenula spontano – pronašle su se iste energije i želje. Možda će zvučati kao kliše i mnogi su pre mene već rekli nešto slično, ali muzika zaista pomaže da se prepozna i iskaže emocija, a kada se sve to spoji zajedno, onda se rad zapravo i ne doživljava kao rad i ništa nam ne pada teško.

WM: Muzika je nit koja vas spaja, kako u bendu, tako i sa publikom. Međutim, ovo vam nije jedino zanimanje?

IR: Muzika – to je bila ljubav na prvi pogled, ton, notu. Ako pitate druge muzičare, verovatno će biti sličan odgovor i baš zbog tako snažnog efekta na pojedince, verujem da može uticati i na svet. Samo je bitno, kao i sa ostalim alatima, kako se rukuje njim i u šta se usmerava.

Meni lično, holistički pristup i težnja da sve svoje pasije i znanja objedinim i stavim u praktičnu primenu su učinili da kao ekonomista za turizam organizujem svoje turneje; da kao reiki praktičar nakon višedecenijskog istraživanja i testiranja na poljima kvantne terapije i muzikoterapije, dizajniram uređaj ESG+, koji nas u ovom tehnokratskom dobu gde smo okruženi raznim el, uređajima i izloženi povećanom EM zračenju, balansira na našu prirodnu vibraciju, a da moj marketing bude preporuka zadovoljnog klijenta. Sunflower1st – studio koji smo otvorili moj suprug Nemanja Radulović (ton/video produkcija i snimanje, montaža, asistent režije i direktor fotografije čuvenih istorijskih dokumentarnih serijala “Beograd-večiti grad”, “100 senki nad Beogradom”, “Rajh u Beogradu”…),  i ja, postao je moja muzička radionica odakle izlaze dobre vibracije.

EE: Čuj jedino! (Smeh) Često mislim da bi mi mnogo lakše bilo da jeste i ponekad zavidim ljudima koji su u potpunosti okrenuti ka jednom karijernom putu, međutim sada već znam da treba slušati i intuiciju i poštovati talente koje kod sebe prepoznamo i otkrijemo.

Po prirodi sam vrlo radoznala i interesuje me, pa možda i previše stvari. Ne volim kalupe i stroga pravila; zastarele koncepte po kojima “ne možete” da promenite zanimanje u 45. godini ili se uspešno baviti sa više stvari odjednom.

acousticats 2 Bend AcoustiCats feat. Najda: Tajna stvaranja (INTERVJU)

WM: Zašto je to tako? Da li je u Srbiji moguće živeti samo od muzike?

IR: Ne smatram da je moj posao poseban i iznad ili ispod bilo kog drugog. Na prvom mestu mi je očuvanje integriteta i čistog obraza i to uspevam zahvaljujući ogromnoj, bezrezervnoj podršci moje porodice. Raduje me što ljudi širom sveta i ovde, u Srbiji uviđaju i otvaraju se za put srca, pa je saradnika sve više.

EE: Ovo pitanje bih ostavila onima kojima je muzika primarni izvor primanja. Meni je oduvek bila nešto posebno, što me čini srećnom i što mi vraća energiju. Čak i kada me nakon radnog dana od 8+ sati, čeka svirka!

ac3 Bend AcoustiCats feat. Najda: Tajna stvaranja (INTERVJU)

WM: Elena, studirala si komunikologiju, baviš se marketingom i PR-om, ali i muzikom. Koliko su i po čemu ta interesovanja bliska, a koliko različita?

Lično, bolje i kvalitetnije radim kada sebe ne doživljavam kao nekog ko se bavi samo jednim zanimanjem, bilo da je to PR, digitalni marketing ili muzika – jer me, kako se to popularno kaže –  ne drži mesto. Na ovaj način sam pronašla svoju formulu da se bolje fokusiram i da mi ni jedno od ovih zanimanja ne dosadi. Šta više, uspela sam i da ih “spojim” – pre mesec dana svirale smo na korporativnoj koktelu-žurki Wannabe Magazine-a!

Nikad nisam pokušala da napravim paralele među njima, već sam se trudila da radim ono što volim i tvrdoglavo sam odbijala da se nečeg odreknem. Sve dok nešto ima smisla vama, rad i trud koji ulažete  ne može biti uzaludan niti protraćeno vreme. Na kraju krajeva, bićete bogatiji za novo iskustvo, a samim tim, i kreativniji. Bitno je samo izaći iz zone komfora i ne upoređivati se sa drugima.

WM: Ivana, kao muzičar si na sceni prisutna već 20 godina, a ovih dana si ostvarila i saradnju sa Dejanom Najdanovićem Najdom, nekadašnjim pevačem čuvene grupe Smak. Ispričajte nam nešto više o svojoj karijeri, o ovoj novoj saradnji? Kako je nastala, kako se razvija i šta vam je dalje u planu?

Kako se bliži 20-godišnjica moje profesionalne muzičke karijere gde sam, uglavnom, učestvovala u bendovima i projektima mojih dragih kolega (ALISA-Pile, Maja i Marko Louis, D.I.S.Time, Jellena, Ministarke, popularni Tribute bendovi ..), kojima sam zahvalna za ogromno iskustvo, otvara se novo poglavlje stvaralaštva u mom životu, koje je čekalo svojih 5 minuta. Simbolično, pesma “Evo srcu mom radosti” se nekako sama nametnula da okonča eru rada za preživljavanje i započne eru rada iz ljubavi, rada za život. Oko te ideje smo se Najda i ja okupili i započeli saradnju. On je veliki profesionalac i poznavalac muzike, pa smo sa lakoćom usaglasili naše muzičke izraze koji zrače zrelošću, odmerenošću i lepotom života. U planu je još jedan duet sa autorskom pesmom, ali neka ostane iznenađenje sa kim.

ac4 Bend AcoustiCats feat. Najda: Tajna stvaranja (INTERVJU)

WM: Dejane, kao neko ko sa pravom nosi epitet legende Yu-roka, imao si priliku da budeš frontmen u jednoj od naših najboljih rok grupa, SMAK Možemo li da očekujemo bar delić neverovatne energije u novoj pesmi koju nam spremaš? Šta publika može da očekuje?

Dejan Najdanović Najda: Davne 1981.god. kad sam dobio prvu gitaru počeo je put kojim idem još uvek. Mnogo toga me još čeka kao i saradnja sa mladom i talentovanom gitaristkinjom Ivanom. Radujem se svakoj novoj saradnji, projektu, albumu i dajem sve što imam… pogotovo kad ta saradnja dolazi u vreme šunda, kiča i neukusa. Ivana i ja smo se takoreći poznavali samo preko naših uspešnih radova i projekata. Lepo je raditi ono što umeš i voliš,tako da i ova saradnja ima velike izglede za uspehom jer je iskrena. Uzeli smo prelepu sevdalinku i njoj se posvetili bez dodatnih naprava i instrumenata, dakle samo gitare i glas. Energija se ne gubi,može biti samo jača ako se duplira. Ako i publika to prihvati, energija postaje visoko kalorično gorivo koje nas vodi u svemir i tamo iscrta zvezdu koja sija.

Najda e1533380480111 Bend AcoustiCats feat. Najda: Tajna stvaranja (INTERVJU)

Ja sam izgleda autor koji ima mnogo autorskih kompozicija a najmanje svojih albuma… Smak, Generacija 5 su legendarne grupe u kojima su svirali veliki autori poput Točka i Ilketa… Polako ispravljam i tu liniju… Pre nekoliko godina sam izdao album u Australiji sa grupom Deliverance INC, a sada pažljivo spremam projekat koji govori o večitoj borbi za slobodu. Bora Čorba i Aca Celtic su gosti na tom projektu. Tekstove je napisao Dejan Stojiljković Dexa Pantelejski jedan od najčitanijih srpskih pisaca, a i scenarista serijala Senke nad Balkanom.

WM: AcoustiCats cure – na čemu trenutno radite, šta vam je u planu za ovo leto? Da li ćete snimati i autorske pesme?

IR: Trenutno radimo na tome da dozovemo sunce i leto u naše krajeve (smeh) i zaplovimo na premijernu mini-turneju po primorju.

WM: I za kraj, kakva je, prema vašem mišljenju, budućnost muzike u našoj zemlji?

IR: Budućnost muzike zavisi od svih nas, kako muzičara (kompozitora i izvođača), tako i slušalaca. Čemu budemo stremili, to ćemo stvarati i konzumirati. Što se nas tiče, pobedili smo bez pobeđenih muzikom srca u igri zvanoj Život.

Editors choice