Upravo tako, kao što kaže hit od pre nekoliko godina – bez stresa. Svugde ga ima, od kuće, preko posla, pa i na ulici. E sad, kako to postići, kako se osloboditi prokletinje? Moj predlog je fizička aktivnost. Ne mora mnogo, ali dovoljno da izbacite negativnu energiju.

Trčanje pre svega. Omiljeni autfit za rekreaciju, slušalice u (ili na) uši i put pod noge. Ritam odredite sami, bitno je da se dobro oznojite, izbacite štetne materije iz organizma i loše misli iz glave. Tuširanje i lagan obrok, i sve je lakše, zar ne?

Teretana ili kućno vežbanje. Iskalite se kroz serije i serije sklekova, trbušnjaka, propadanja ili jednostavnim dizanjem tegova. Nemojte preterivati i preopteretiti telo, ali svakako ćete se lepše osećati.

Teretana1 Bez stresa!

Teretana je odlična stvar, ali nemojte preterivati

Fitnes, aerobik, akvabik i slični programi. Svi imamo teretanu ili bazen u blizini. Oglasi o ovakvim programima preplavili su internet, kao i mnoga druga mesta za oglašavanje. Raspitajte se gde su najbolji uslovi i efikasnost, pa krenite u borbu protiv stresa.

Fitnes Bez stresa!

Pozitivna atmosfera i vežbanje, ima li šta bolje?

Džak za udaranje. Rukavice na ruke ili, ako ste mazohista, možete i bez njih, i udrite. Posle nekoliko minuta biće vam lakše, a preporuka je da dozirate vreme da ne biste preopteretili zglobove ruku, prstiju, pa i nogu, ako njima udarate.

Dzak za boks Bez stresa!

Ne tucite ljude, tucite džak

Šetnja. Nazovite neku pozitivnu osobu iz svog okruženja, prošetajte uz reku ili negde gde volite inače da šetate, ispričajte se, biće vam lakše.

Seks. Mnogima verovatno i omiljena fizička aktivnost. Svako objašnjavanje bilo bi suvišno – opustite se i uživajte.

Ne dajte stresu da vas nadvlada, nema potrebe da se osećate loše, da svom licu stvarate nove bore. Samo se fizički angažujte, nema boljeg leka!


Radoslav Rade Jokić je diplomirani sportski novinar, bivši košarkaš, obožava sport, bilo to gledanje ili bavljenje istim. Slobodno vreme posvećuje bliskim ljudima, kao i rekreaciji, pisanju, čitanju… Muzika ga opušta i motiviše. Zavisnik od komunikacije sa ljudima, ne voli samoću i tišinu. Kako i sam kaže “nikada ga ne drži mesto”, čovek je “od akcije”, a Beograd je pravo mesto za njega jer mu pruža sve što mu treba.

Comments