Victoria Beckham je poznata po svom oduvek dobrom stilu kao i rečenici: “Less is more” (manje je više). Kada bismo obratili pažnju i vratili se na početak njene modne karijere koja traje od 2004. godine, videli bismo da je ostala verna svom crno-belom svetu! Naravno ima tu i komada koji su i u drugim, jarkim bojama, ali,  kao što smo i navikli, kod Victorie prednost i dominantnost će uvek imati crna i bela boja. 

Uticaj Victorijinog bezvremenskog stila videli smo i u njenoj poslednjoj kolekciji. Poslednja revija, pod nazivom “Nežna pobuna”, bila je održana 12. februara ove godine. Bechkamova je opet spojila nespojivo, te nam je predstavila, kako damske komade, tako i komade sa stavom i tračkom bunta u njima. Muški stil u ženskoj izvedbi, priznali bi, zvuči zanimljivo i šik!

U novoj sezoni Beckhamova razmišlja o sukobu sofisticiranosti i pobune, jer, kako i sama kaže: “Ne bi trebalo da sledimo pravila i da budemo hrabri. Silueta se razvila, postala je nova, sveža. Želela sam da poštujem tradiciju, ali istovremeno osporavam konvencije. Budite subverzivni, ali sofisticirani”.
U kolekciji izrazito dominiraju crna boja, pletene suknje, kontrastne nijanse, stroga odela muškog  kroja, voluminozni rukavi, asimetrija, slojevitost, guste tkanine. Što se tiče detalja, to su bili ovratnici sa izduženim ivicama, masivne ogrlice od zlata i velike minđuše.

Comments