Bivši svakako ima vaš broj telefona i neće oklevati da ga upotrebi, baš onda kad ste najlabilniji. A to je onda kad je osećaj besa zbog izneverenosti malo popustio, kad ste usamljeni i razmišljate o tome da li ste prenaglili odričući se veze, da li su stvari ipak mogle da se poprave uz više tolerancije i razumevanja.

Bivši imaju neki radar, koji ima kaže SAD i onda vam napišu samo dve reči i ubodu vas tamo gde ste najranjiviji. Ne, ne, ne napišu volim te, pa nisu to pisali ni ranije, zar ne? Nego ono još zajebanije – nedostaješ mi. A to nekako znači da je shvatio da vas još uvek voli i da se nada da i vi još gajite osećanja ili da dobro zna šta osećate, samo se nada da će vam oprostiti.

Ako se ne naljutite kad vidite ovakvu poruku, onda treba da se osnažite na neki drugi način, jer je slabost u vama preovladala. Prvo, setite se zašto ste raskinuli i kako ste se osećali dugo pre nego što je najzad postalo jasno da je gotovo. Nemojte to upoređivati sa tim kako se bedno osećate sada. Samo se setite da bivša veza nije bivša tek onako, nego sa razlogom. Zatim, prepoznajte u ovoj patetičnoj izjavi surovu sebičnost. Vi njemu nedostajete i on ne okleva da vas uznemiri. Jer mu nešto treba. Usamio se, tužan je, nije vas preboleo. Jel? A da li vi njega cimate zato što se osećate isto tako? Ili sve vreme pokušavate da prihvatite svoja osećanja i da pošteno odbolujete ono što se bolovati mora.

bivši1 Bivši i odbačeni kandidati: SMS smaranje

Naravno da mu nedostajete. Nije uspeo da nađe zamenu tako brzo kao što se nadao. Izgubio je ono što mu je bilo sigurno i čemu je uvek do sada mogao da se vrati. Ne nasedajte. Cima vas. Jer je sebičan. Pokušava na najlakši način da dobije ono što mu treba, baš kao što je i do sada činio. Ne oseća on odgovornost što vas je povredio, što se nije dovoljno potrudio, što vas nije razumeo i poštovao. On samo zna šta njemu treba.

Ako ne možete da odolite da ne uzvrtite, napišite mu nedostaješ i ti meni pa te ne uznemiravam, sebičnjaku. Velike su šanse da će vam napisati nešto što će vas iznervirati i podsetiti na to zašto je bolje što niste zajedno, iako vam je pakleno što ste sami i imate utisak da su svi drugi srećni i upareni, a samo vi odbačeni i usamljeni. Povratak bivšeg ne leči povrede, niti usamljenost. Ali dešava se da vam još bolje i življe dočara razloge da opet pobegnete, ovaj put malo dalje i malo temeljnije.

Dakle, ako niste sigurni u sebe, ako ne uživate u novostečenoj slobodi i ne osećate olakšanje što ste se rešili veze koja vas je sputavala, promenite broj. Blokirajte ga na Fejsbuku. Ne želite da gledate njegove slike, linkove i komentare, koji vas pogađaju i uznemiravaju. Udaljite se na sve načine. To pomaže.

Ako se radi o smaraču kome ste dali broj iz ludila, jer ste hteli da mu date šansu, iako vam se nije nešto dopao, ili vam se dopao, ali iz pogrešnih razloga, obično nije potrebna neka posebna strategija. Probajte sa kulturnom ali jasnom i distanciranom porukom tipa molim te, ne uznemiravaj me, više ti neću odgovarati, a zatim ga dosledno ignorišite. Ako nije psihopata odustaće posle nekog vremena. Ako jeste, pretiće vam. Pa, nije teško promeniti broj i sačuvati živce.

Aleksina Đorđević

Comments