#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

6 makeup proizvoda kojima treba da osvežiš svoj neseser

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

jelena matic1 Brand New Wannabe: Jelena Matić i Marko Radovanacmarko radovanac1 Brand New Wannabe: Jelena Matić i Marko Radovanac

Jelena Matić, veoma uspešan model sa diplomom inženjera organizacionih nauka i Marko Radovanac, apsolvent na dva fakulteta, koji stvara, mašta i piše – fantastičan su duo jedne beogradske advertajzing agencije. Mladi su, ambiciozni, motivisani i “totalno druuug’čijii od drugih”. Predstavljamo vam Brand New Wannabe.

WANNABE MAGAZINE: Ko je Jelena Matić?

Marko: Jelena Matić je pre svega svestrana i originalna osoba. Ona je neiscrpni oslonac u svakom trenutku, osoba koja seče problem u korenu, kadra da se uhvati u koštac sa izazovom bilo koje vrste. O svemu ovome podjednako svedoče završene škole i diplome, uspešna karijera modela, ljudske karakteristike kakve su danas veoma retke. Smatram je sestrom – kako u privatnom, tako i u profesionalnom smislu.

Ko je Marko Radovanac?

Jelena: Marko wanna be Jelena Matić (smeh), Marko je unique.

Da li ste izračunali dobitnu kombinaciju, s obzirom da ste krenuli od matematike i Matematičke, te ste baš zato odabrali advertajzing agenciju?

Jelena: Naravno  da jesmo, na sve operacije smo udarili debeli koren, i dobili najgoru varijantu, koja i dalje nije tako loša. I zato idemo napred!

Marko: Mislim da je Jelena dala odličan odgovor na to pitanje. Iz njenih izjava se da pomisliti da je ona kreativac, a ja account, što uopšte nije mana – to je od suštinskog značaja za veliki uspeh i bum kojima se nadamo. Zašto baš advertajzing agencija? Jelena je toliko dugo već u tom poslu – u obruču fotografija i reklama, da pri samoj pomisli na to – svaka dlaka u kosi mi osedi! S druge strane, iskustvo koje sam stekao u svetu novinarstva teralo me ja da još više radim na sebi, da pokušam da pored pisane reči zadovoljim i svoje druge porive – spajanje zvuka i videa u jednu jedinstvenu ideju od koje će svi imati korist – od klijenta, preko potrošača, do agencije. Prilikom prvog susreta i ličnog doprinosa u stvaranju reklama, shvatio sam da je to ono čime želim da se bavim i u čemu mogu da iskažem sav svoj kreativni kapacitet. Okupili smo sjajan tim grafičkih i web dizajnera, programera i fotografa – spoj mladosti i iskustva! Kao i u sportu, i ovaj tim zna koliko vredi i koliko može, ima pobednički mentalitet i predodređen je samo za uspeh. Naravno, ništa bez rada, rada i samo rada!
 

Šta je to stil po vašem mišljenju ?

Jelena: Ponašanje (i vizuelno) u određenom trenutku na odgovarajući način.
Marko: Stil je način na koji predstavljaš sebe. Kako hodaš, kako se oblačiš, kako prilaziš devojci, kako razgovaraš sa ljudima, kako pristupaš poslu –  sve je to stil. I svi stilovi čine umetnost jednog života…

Da li se on gradi ili se osobe sa stilom rađaju (u stilu)?

Jelena: Neki bi imali više stila da provode više vremena u crnoj kutiji, možda bi porazmislili šta im više ‘stoji’, ovako se sve većinom svodi na ugledanje,  kopiranje.. a to nije stil ( u stilu sa određenom osobom, onom iz crne kutije) – u prevodu, mislim da može kako da se izgradi tako i da se uruši.

 

Marko: Mislim da trenutno živimo u svetu copy/paste-a i da samim tim originalnost je teže naći. Ipak, pored istinite tvrdnje da svaki čovek mora imati  sopstveni stil u svemu, nikako se ne može smatrati lošim, već naprotiv – veoma naprednim – mogućnost isticanja kvaliteta i prikrivanje mana. To se sve  stiče iskustvom – magičnim, ponekad bolnim fenomenom.

 

Kakav je beogradski stil?

 

Jelena: U globalu suprotan od abnormalnog, dosta neinteresantan nažalost.

 

Marko: Uf, beogradski stil. Za mene je beogradski stil kolaž kiča. U Beogradu ne volim kič, ali volim kolaž.

 

Jelena, stilski savet za Marka?

 

Jelena: Marko ima stila, slušao me je godinama (smeh). Ne, on nije onaj iz crne kutije, rodjen je sa stilom.

Marko, stilski savet za Jelenu?

Marko: Pošto pretpostavljam da se ovo pitanje najviše odnosi na modni stil, mislim da je najbitnije da žena šta god da nosi jednostavno pokaže da  ume to da nosi. Ona to savršeno radi. Nije to samo zbog prirode posla kojim se bavi, već je to dosta i odraz ličnosti – samouverenosti i sigurnosti. U  stanju  je da se prilagodi svakoj situaciji, a da i dalje ostane dosledna unikatnom stilu. U ovom “moru plavom” Jelena je potpuno abnormalna.

Jelena, s obzirom da si bila veoma zapažen i tražen model koja je tvoja modna procena  abnormalnog modnog trenda za zimu 2010.?

Jelena: Jedina stvar gde sam ne-abnormalna je odevanje, ne volim šareno, ali sa crnom mašta može svašta, tako da kapa… Što veća i deblja kapa, da može da se dubi na glavi kad sva pamet siđe u pete. Dakle, dubite na glavi!

Editors choice