Danas vam predstavljamo neke od najboljih vežbi koje će vam pomoći da ostanete u dobrom fizičkom stanju kada ste u trudničkim danima. Pre svega, dobro je znati da sve ove vežbe možete raditi i na početku trudnoće, te sve do njenog kraja, bez ikakve bojazni. Ukoliko osetite neke smetnje ili zamor prestanite sa njihovim radom, ali ukoliko vam prijaju, onda je to pravi pokazatelj da je potrebno da ih radite.

Pre svega, bitno je da se polako istegnete i počnete sa pravilnim disanjem. Vežba koja je “zaludela” svet, a kojom ćete započeti ovaj trening, jeste plank ili izdržaj u skleku, ali postoje određene razlike. Nećete dugo ostajati u istom položaju, već ćete biti u izdržaju naslonjeni na šake, pa na laktove i tako smenjujete u krug, nakon čega je potrebno da jednu, pa drugu nogu savijate ka glavi.

Nakon izdržaja zauzmite položaj takav da šakama i kolenima budete oslonjeni na podlogu na kojoj ste, te jednu nogu izdižite i vraćajte u ravni sa kukom, pa ponavljajte ovaj pokret, a onda promenite nogu. Dok ste u ovom položaju, ispravite jednu nogu i okrećite u krug, pa tako i sa drugom nogom. Ove vežbe su odlične i za noge i za stomačne mišiće. Brojne varijante vežbi iz ovog položaja se mogu raditi, što ćete videti i u videu.

Vežbe istezanja, te laganijeg sparinga veoma su dobre tokom trudnoće. Osim što će vas činiti fit i u dobroj formi, one su tu da doprinesu boljem zdravlju, ali i boljem osećaju tokom trudničkih dana. Detaljni proces odličnog treninga za trudnice možete videti u videu, pa je sve što vam treba da uključite omiljenu muziku i započnete sa vežbama.

Comments