Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Možda ste ovog leta ponosno šetali svoje zategnuto telo i uz pobedonosan osmeh razmišljali kako su se potpuno isplatili svi oni naporni časovi vežbanja prethodnih meseci. Možda ste, ipak, bili među onima koji su u hladu pili pivo i svečano se zaklinjali da ćete sledeće zime konačno skinuti godinama gajen pivski stomačić. Kako god, leto je gotovo, dosadna kiša je već počela ,i iako prija posle nedelja tropskih vrućina, brzo će doći dan kad ćete sa čežnjom gledati u tmurno nebo u nadi da će se sunce pojaviti bar na nekoliko sati. Stiže jesen, a to znači sate i sate u kancelariji, ispred računara, za knjigom ili u čitaonici na koju ste nekako uspeli da zaboravite tokom prethodna dva meseca. Jesen je zato pravo vreme da nastavite sa redovnim vežbanjem, ili konačno počnete, kako biste se osećali lepo, zdravo i zadovoljno. O vežbanju, pravilnoj ishrani i zdravom načunu života, Wannabe Magazine je razgovarao sa Nikolom Dubljaninom, sportskim trenerom i jednim od stručnih i ljubaznih instruktora koji će vas dočekati u fitnes klubu FunFit.

nikola Budi Fit!

WANNABE MAGAZINE: Nikola, leto nažalost prolazi, stiže jesen, obaveze, kiša. Svi će biti primorani da puno vremena provode u zatvorenom prostoru, neaktivni. Koja vrsta fizičke aktivnosti je najbolja kako bi se održala kondicija?

NIKOLA DUBLJANIN: Moj predlog vežbačima je da se odluče za program stručno vođenih treninga. U dogovoru sa vežbačem postavlja se željni cilj. Uz nadzor trenera, demonstracije vežbi i korekcije, brzo se dolazi do željenih rezultata.

Kakvi se treninzi preporučuju za one koji dolaze sa viškom kilograma?

Za regulisanje telesne težine potrebno je da se prvo izvrši korekcija ishrane. Ukoliko je vežbač van kondicije i ima izražen višak kilograma, preporučujem presonalne treninge. Trener se tada posvećuje samo jednom vežbaču, aktivno učestvuje u vežbanju sa njim, pomaže mu i trudi se da vežbač po malo napreduje iz treninga u trening, bez prevelikih opterećenja, ali uz konstantan napredak.

Fizičku aktivnost treba da prati i pravilna ishrana. Kakvu ishranu preporučuješ kako bi se zadržao vitak izgled bez napornih dijeta?

Postoji veliki broj dijeta o kojima možemo pročitati u novinama ili na intenetu. Takođe, tu je i veliki broj preparata za koje nas razni stučnjaci uverevaju da će omogućuti da se za kratko vreme dođe do idealne linije. Mnogi od ovih dijeta i preparata mogu da budu opasni. U preparatima se često nalaze supstance koje štete organizmu. Rigorozne dijete imaju efekta, ali je taj efekat kratkotrajan i, takođe, loš po organizam, jer svako naglo i veliko gubljenje telesne težine predstavlja šok za organizam. Čovek polako treba da se odvikava od hrane koja nije dobra za organizam, postepeno smanji njen unos, uključi fizičku aktivnost i rezultat će se pojaviti. Radi održavanja vitke linije potrebno je da unos hrane bude redovan, tačnije da nema preskakanja oborka. Bitno je da se unose manje količine hrane u razmaku od 2-3 sata. Između doručka i ručka, kao i ručka i večere, poželjno je uzimatu užinu (banana, grejpfrut, jedna ili dve breskve…). Naravno, fizička aktivnost dva do tri puta nedeljno se podrazumeva.

Koji program vežbanja bi preporučio za devojke – nešto gde bi mogle da spoje fizičku ativnost, opuštanje i dobar provod?

Njima bih preporučio grupne dinamične programe, Zumba fitnes i Salsa aerobik. Zumba je nov i zabavan način vežbanja. Poreklom je iz Kolumbije i zasniva se na korišćenju jednostavnih plesnih koraka ukomponovanih u lake i dinamične koreografije prećene vrelim latino ritmom. Atraktivan je i Salsa aerobik. Uz Horhea Luisa Garmendiu (Jorge Luis Garmendia) – Tita, profesionalnog koreografa i plesača sa Kube mogu da savladaju osnove salse, zabave se i vežbaju.

Za kraj, reci nam gde se vaš klub nalazi i kako bi naši čitoci mogli da stupe u kontakt sa vama?

Fitnes klub FunFit se nalazi u ulici Kralja Milana broj 4, u pasažu preko puta zgrade Skupštine grada Beograda. Sve čitaoce pozivamo da dođu u klub u nedelju, 11. septembra od 16 do 20 časova, kada ćemo organizovati Open Day. Svi će moći da se upoznaju sa klubom, novim programima i konsultuju se sa trenerima i fizioteraputima. Biće organizovani promotivni grupni programi, prikaz stručno vođenih i personalnih treninga, besplatni tretmani elektrostimulacije i specijalistički pregledi fizikalne medicine i rehabilitacije. Svi koji ne budu mogli da dođu u nedelju 11. septembra, a želeli bi da vežbaju sa nama, mogu nas potražiti u prostorijama kluba svakog dana osim nedelje.

Fitnes centar FunFit je za dve čitateljke Wannabe Magazine-a obezbedio 12 termina grupnog programa po izboru. U komentarima ispod ovog teksta napišite šta za vas znači zdrav život. Redakcija će u petak, 9. septembra 2011. godine izabrati dva najbolja komentara i kontaktirati dobitnike sa uputstvom kako da preuzmu svoje nagrade.


Petar Ristanović je budan noću, jer je grad pod senkama mnogo lepši nego ogoljen dnevnim svetlom. Kad god zažmuri, vidi svet kakav bi voleo da bude i opsednut je traganjem za čarobnom kombinacijom reči koja će ga stvoriti.

Editors choice