Nisu to neke karakterne mane i slabosti, svi ih imamo, pa se nekako uklapamo, tolerišemo, trpimo. Skoro svaka žena je sklona da guši muškarca, bila toga svesna ili ne, a oni su programirani da se opiru, ako osećaju da ih nešto pritiska i guši. Ovo su alarmi visoke frekvencije, koji u muškarcima aktiviraju mod “beži i spasavaj se”, kao što one “zujalice” rasteruju komarce.

Nemaš prijatelje (on ti je sve)

Dočepala si se muškarca, jeeeee! I sad je on tvoje sunce, mesec i zvezde i nemaš druga posla nego da se mešaš u njegov elementarni sjaj. Ali, sunce, mesec i zvezde sijaju i bez tvog uplitanja, nadzora, pomoći, pa čak i bez ikakvog obzira na tvoje postojanje, a ti bi verovatno htela da sijaju samo za tebe. Koliko god da ste zaljubljeni, svako od vas treba da ima svoj život (i svoj nezavisni i nepomićeni sjaj), da ne biste ugušili jedno drugo. Sad, ako ti nemaš sebe i svoj život, pa ti je partner smisao života, verovatno ćeš pre ili kasnije morati ponovo da tražiš smisao.

Posesivnost i ljubomora

Slično kao i preterana vezanost i pažnja, posesivnost i ljubomora guše, nerviraju, truju i vređaju partnera. Osim toga, ovaj oblik ponašanja ukazuje na labilnost ličnosti, emotivnu oštećenost, psihološke probleme. Radite na sebi, umesto što davite partnera.

I preterano slanje poruka muškarci shvataju kao oblik kontrole i dosađivanja, jer, vi očekujete da vam odgovori, a ako ne odgovori odmah, onda mora da objašnjava zašto nije odmah odgovorio… Neki muškarci nemaju problema sa dopisivanjem, ili ga i sami koriste kao oblik kontrole, ali neki su baš alergični na vašu potrebu za komunikacijom. Zna on da ti misliš na njega, ne moraš stalno da ga podsećaš na sebe.

Tepaš mu kao detetu

Imena od milja i tepanje može da bude slatko, ali ako se njemu to ne sviđa, para mu uši i izaziva loše asocijacije, odustani. Osim toga ne želiš da budete onaj par od koga se svima u društvu prevrće stomak. Ponašaj se prema njemu kao prema muškarcu, a ne kao prema detetu.

Comments