Sve je počelo krajem 1920. godine u SAD-u. Zvučalo je samo kao dobra ideja, dodati list sira u hamburger – a ispostavilo se da je ideja bila odlična! Od tada, pa do dana današnjeg, popularni čizburger doživeo je više promena, ali je zadržao svoj prepoznatljivi ukus.

Svakako, najpoznatiji čizburger je McDonald’sov, koji je u meniju ovog lanca restorana, od davne 1948. godine. Da je brzo stekao popularnost gostiju, pokazuje promotivna ponuda iz 1950. godine, kada je po prvi put predstavljen dupli čizburger.

Čak i posle više decenija recept nije menjan – zemička sa burgerom od 100% goveđeg mesa, uz list ukusnog sira i sve to začinjeno kečapom, senfom, krastavčićima i lukom. Naravno, kod duplog čizburgera je sve to duplirano, ali izgleda da su gurmani širom sveta želeli još jedno unapređenje.

Cheese 1000x700 2 Čizburger kroz istoriju

Tako je nastao novi hit u Meku – triple cheeseburger. Trostruko zadovoljstvo donosi tri burgera, tri lista najfinijeg sira u mekanoj zemički, i naravno, sve začinjeno krastavčićima, lukom, senfom i kečapom. Trostruki čizburger nalazi se u redovnoj ponudi svih McDonald’s restorana u Srbiji, do kraja ove godine, i kreće u stvaranje svoje istorije.

Comments