Mlada, ambiciozna, kraljica diskoteka, pevačica, DJ-ica i MC. Njoj je samo nebo granica. Kod nje nema “ne može” i “nemoguće”. Od malih nogu pokazivala je zanimanje prema dalekoj Africi uz svoju dadilju koja je bila crnkinja. Život je nekad nije mazio, ali ona je pokazala da ima lavlje srce. Usudim se reći da je ona balkanska Oprah jer nema u kojim humanitarnim akcijama nije učestvovala. Cilj joj je postati UNICEF-ova ambasadorica.
Ona je COCO QUEEN.

29068 404505371472 779721472 3848297 7059964 n Coco QueenWANNABE MAGAZINE: Kako je nastala ljubav prema Africi?

COCO QUEEN: Nastala je preko moje dadilje Tafari koja je bila Afrikanka. Čuvala me dok sam živjela u Njemačkoj. Od malena sam navikla na afrička jela, glazbu i kulturu.

S koliko si se godina počela baviti pevanjem?

Vrlo rano. Pošto su moji roditelji radili dan, noć Tafari me vodila svuda sa sobom pa tako i u crkvu na pjevanje. Od tada pohađam razne glazbene škole, a prvi puta stojim na pozornici sa 13 godina pjevajući hit od Tine Turner “Proud Mary”.

Živela si u Nemačkoj i tamo provela predivno detinjstvo. Što je bilo presudno da se vratiš u rodnu Hrvatsku?

Roditelji su mi morali jako puno raditi da bi opstali i nisu imali ništa kad su došli, a u Hrvatskoj su imali nekretnine, zemljište i ostatak obitelji je živio u Hrvatskoj. Pa su se odlučili vratiti i ulagati u vlastiti obrt. Na moju žalost (smijeh).

Kako si se snašla nakon povratka?

Jako loše. Čak sam odbijala učiti i pričati hrvatski. Došla sam sa jednim drugačijim mentalitetom koji nije baš bio prihvaćen od strane druge djece. I trebalo mi je jako puno godina da uhvatim njihov mentalitet iako smatram da to nikad neću moći u potpunosti. Uspjela sam se prilagoditi, ali ne i promijeniti.

Kako je započela tvoja karijera DJ-inga?

Sasvim slučajno. Počela sam mixati na nagovor kolege DJ-a koji je vidio da imam smisla za odabir glazbe. Pošto godinama stojim uz DJ-e uvijek sam pratila kako “oni to rade” i upijala kao spužva. Jedno veće sam imala nastup kao MC i pitala sam DJ-a koji je tada radio jel mogu malo preuzeti mixetu. On me malo čudno pogledao i rekao može. Tada je nastao Bum. Telefoni nisu prestajali zvoniti, ali ne želim profesionalno ulaziti u to jer mi je MC-anje i pjevanje ipak profesija. DJing je samo za zabavu i dodatnu zaradu.

Ovo ljeto si mnogo putovala i imala turneju po Jadranu. Što te najviše raduje na tvojim nastupima?

Puno toga. Već se sada pripremam za ljeto jer u ta tri mjeseca moram dati maximum od sebe da si otvorim još neke puteve u karijeri. Vesele me novi ljudi, turisti, nova mjesta, novi klubovi, novi suradnici, ali najviše me raduje to što mogu napraviti maximum od sebe i svog performansa. Publika je drugacija više svijetska pa i očekuju puno. Zato se tad najviše igram sa odjećom i make up-om. Osmišljam razne kreacije koje moraju obarati s nogu.

Možemo li te očekivati u Srbiji?

Iskreno se nadam. Već sam u nekim pregovorima za proljeće pa ćemo još vidjeti. Ipak je Beograd visoko plasiran na svjetskoj ljestvici za provode.

Reci nam nešto o grupi Femme Attack u kojoj si i ti?

Femme Attack je kolektiv koji okuplja djevojke širom Hrvatske (ove godine i Bosne i Srbije) koje se bave urbanom kulturom. Imamo reperice, DJ-ice, pjevačice, plesačice, grafiterice, breakerice. 21. januara se održava četvrti Femme Attack u klubu Aquarius, Zagreb. Ove godine sam glavni Host eventa a i pripremam dve nove pjesme za show.

Koju vrstu muzike slušaš privatno kad se zatvoriš u svoju sobu?

Pobornica sam Soula i Blues-a. Osobno smatram da je od bluesa nastalo sve ostalo. Aretha Franklin, James Brown, Stevie Wonder,Tina Turner, Chaka Khan. Sve glazbenici kojima se možemo klanjati. Od novijih tu su Erykah Badu, Lenny Kravitz, Jill Scott, Angie Stone, Patra,Tanya Stephens, Omar…

Primetio sam da na nastupima imaš zanimljive kostime. Da li ti neko pomaže u tome ili ih sama kreiraš?

Sve ih sama kreiram. Kombiniram već gotove stvari sa materijalima, drvenim perlicama, perjem i raznim dodacima. Stvari koje si zamislim u glavi nema nigdje za kupiti, a najčešće me ni krojačica ne razumije pa sam se sama uhvatila posla. Također uživam u tome što nosim nešto unikatno što su moje ruke kreirale. Odličan je osjećaj.

Tvoja kosa je fascinantna. Koliko je frizerki potrebno da je ukroti i pretvori u cokoladne pletenice?

Hvala. Jel mi vjeruješ da si frizuru sama radim? U Njemačkoj sam naučila praviti pletenice učeći se na sebi i eto danas si napravim frizuru kakvu poželim i zamislim.

Bavila si se mnogim humanitarnim akcijama i pomagala onima kojima je pomoć najpotrebnija. Kome si sve do sad pomogla?

Tako je. To je jedina stvar uz glazbu koja me ispunjava. Volontirala sam u Domu za mentalno potpomognutu djecu u Vinkovcima, Staračkom domu, raznim organizacijama poput Caritasa, Crvenog Križa i UNICEF-a. Svaki mjesec odvojim dio novca kojeg uplacujem u UNICEF. Također sam radila u socijalnim centrima gdje smo mladež poducavali o AIDS-u. Mislim da je u volontiranju spas. Ovo što se trenutno događa kod nas i u svijetu je nevjerojatno. Na jednoj strani svijeta se djeca prežderavaju dok na drugoj umiru od gladi. Takve stvari me jako rastuže. Jedan od ciljeva u životu mi je postati UNICEFOV ambasador. Smatram da je glazba dobra odskočna daska jer dobiješ dovoljan medijski prostor da ljudima otvoriš oči i pridobiješ sljedbenike.

69351 461885206472 779721472 5143675 1796538 n Coco Queen

Imaš li uzora u životu?

Imam ih nekoliko. Prvi je Nelson Mandela jer je mnogo učinio za ljude i osvojio Nobelovu nagradu za mir. Zatim Tina Turner, žena ima nevjerovatnu energiju i moć. Prošla je mnogo toga u životu i nije odustajala nikad. Ima 70 godina i dan danas rastura na svojim koncertima koji su rasprodani.

Otkrij nam što si poželjela sebi u Novoj 2011. godini, a što svim ostalim ljudima?

Sebi sam poželjela da zdravije živim. Da se hranim zdravijim namirnicama i treniram. Teško je izdržati moj tempo života. Uvijek moram biti puna energije, a zna se da je teško uz alkohol, lošu prehranu i umorno tijelo. Želim se vrhunski pripremiti za ljeto i rasturiti ove godine. Drugima bi poželila da se više bave dobrotvornim radom. Time bi pomogli i sebi i drugima. Svi bi htjeli bolji i ljepši svijet, a nitko ništa ne poduzima, svi samo pljuju političare umjesto da se udruže i sami preuzmu inicijativu te stvore bolje i zdravije okruženje.

I naravno, što bi poželjela čitaocima Wannabe Magazina za kraj?

Čitaocima Wannabe Magazina bi preporučila da se ne daju smesti sa strane ljudi koji im govore da nisu to što jesu neg da su “Wannabe”. Dragi moji držite se svoga, radite što želite, izgledajte kako želite i slušajte koga želite. Protiv sile može samo sila. Zato glavu gore i naprijed do svog cilja. Također želim da vjeruju u mog kolegu Dinu kojemu se smiješi karijera stilista i novinara. Čitajte i dalje njegove zanimljive kolumne. Svima želim uspješnu i sretnu 2011.godinu od srca!


Dino Kalember je ponosni vlasnik modne kolumne i bloga DinoBoy, budući stilista ili urednik modnog časopisa. Moda nije sve što se nosi, to je njegov život.

Comments