2/2

Ako ste mislili da je posao fotografa lak, Nemanja će vam objasniti da zapravo nije nimalo jednostavno fotografisati svaki prizor, naročito ako kao i on ne možete biti ravnodušni pred tuđom nesrećom. A čak i kada prizori jesu “prijatni”, kao fotografisanje za CKM, pravi fotograf će pre razmišljati o tome da sve bude profesionalno, nego ko se nalazi ispred objektiva.

Nemanja Maras Wannabe magazine intervju 3 Crno na belo: Nemanja Maraš, fotograf (VIDEO)

Nemanja Maraš kao rođeni Beograđanin bio je odličan sagovornik na temu stila Beograđana. Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti, odsek primenjena grafika, atelje fotografija. Modnom fotografijom se bavi od kraja 2006. godine, a dve godine kasnije počinje sa eksperimentalno-konceptualnim stvaralaštvom. Do sada je sarađivao sa mnogim modnim dizajnerima, muzičarima, glumcima, magazinima, modnim kućama, kao i sa humanitarnim i nevladinim organizacijama. Imao je sedam samostalnih izložbi, učestvovao je na dva svetska bijenala studentske fotografije i na više grupnih izložbi.

Bilo je veoma interesantno čuti mišljenje jednog urbanog umetnika o društvenim mrežama i selfijima. Na kraju, Nemanja nam je objasnio i zašto je fotografija njegov život i zašto je važno da treba da znaš šta radiš i živiš to što radiš da bi bio uspešan, ali i ispunjen.

Ne propustite ovaj intervju!

 

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu!

Fotografije: Dragan Asanov

Jovana Katić