Svakako je u trendu smišljanje pojmova koji opisuju negativne pojave u savremenom dejtingu – što podrazumeva savremenu komunikaciju, društvene mreže i sve što uz to ide. Imate slobodu da startujete bilo koga, da flertujete i sekstingujete, da budete onoliko bezobrazni i neposredni koliko se u susretu sa nekim ne biste usudili – jer, savremeni dejting je bezbedan. Toliko, da ne morate uopšte nikad ni da se sretnete, a da vam uspe da vezu započnete, konzumirate, razočarate se, posvađate i raskinete. Ili da se samo razočarate. Niste bezbedni od izdaje, osujećenosti, poniženja i slomljenog srca, nažalost.

Dakle, definisan kao “Curving” taj tretman sličan kao “Ghosting” – osim što muškarac za koga verujete da je zainteresovan za vas ne nestaje poput duha (i isto se tako pojavljuje, posle toliko vremena, da ste ga već potpuno zaboravili), nego “hvata krivine”. Sabotira svaku mogućnost da se stvarno sretnete. On odgovori na poruku, ali sa zakašnjenjem, kad pokušate da ga neposredno pitate zašto vas izbegava i da li uopšte ima želju da vas vidi, nekako uspe i to da izvrda. Ili, da bi vas uverio, napravi sa vama dogovor, ali onda se nešto desi i on ne može da se pojavi. Kad god vam se učini da idete pravo ka sastanku, pojavi se krivina, a na toj krivini vaš hvatač krivina nestaje u vidu oblačića prašine.

curving e1582640145595 Curving   još jedan neprijatan trend savremenog dejtinga

Potrebno je neko vreme da shvatite šta se dešava i utvrdite da je zaista reč o “Curvingu”. A za to vreme ste se već više puta našli u čudu, ubedili sebe da preterujete, da nemate dovoljno poverenja, da čoveku treba pružiti drugu, treću, osmu, dvanaestu, tridesetu šansu da dokaže da se ne služi izgovorima, da bi ostao na distanci i da je ono prijatno i lepo što razmenjujete istina, a da “hvatanje krivina” nije. I dok se vi dovoljno isfrustrirate da se na kraju naljutite, ohladite i blokirate obmanjivača, za vama je već nekoliko meseci intenzivne veze, u kojoj su vaša osećanja bila uzdrmana na sve načine. Pa eto, imate iskustvo (da ste ostali uskraćeni za iskustvo) i velika je verovatnoća da ćete pomisliti kako je baš dobro što niste ništa imali da tom osobom u realnosti. Mada, ako se osećate povređeno i izigrano, to je sasvim realno, zar ne?

Pa, ako ste neiskusni u onlajn oblicima savremenog dejtinga, držite se zdravog razuma – ako ni posle nedelju dana intenzivnog komuniciranja tip ne predloži sastanak, neće ga nikad ni predložiti i sabotiraće vaše pokušaje da ga izmamite iza zaklona monitora.

Comments