Muškarac koji ima konkretne namere, makar se one odnosile samo na seks, kao glavni cilj, organizovaće se i neće odugovlačiti. On će možda odmah insistirati na susretu, ali to vas ne obavezuje da pristanete na seks pre nego što na to budete spremni.

Onaj koji voli vruće priče i navodi vas na razmenu seksualnih sadržaja verovatno nije spreman da se pokrene da bi te sadržaje realizovao sa vama uživo. On uvek ima nešto u planu, ili mu nešto iskrsne u poslednjem trenutku, ili prosto nema inicijativu i nikako mu se ne sviđa ideja da možda mora malo da se iscima i potrdi (sedne u auto i vozi stotinak kilometara, recimo).

curving 2 e1582640183943 Curving   još jedan neprijatan trend savremenog dejtinga

Hvatač krivina obično deluje veoma ubedljivo – on će se izvinjavati što nije odgovorio na poruku, navodiće sasvim moguće i prihvatljive izgovore, napominjati vam da nemaju naviku da stalno gledaju u telefon (jer imaju pametnija posla), iz čega jedino možete da zaključite da u njegovom realnom životu jednostavno za vas nema mesta. Zašto on to radi, kakvi su mu motivi i da li je uopšte sposoban za blizak odnos, vas ne treba da zanima, osim ako niste njegov terapeut. Hvatač krivina ima problem, a to niste vi, a vi ste sa njim izgubili dovoljno vremena nadajući se nečemu. Što pre to uvidite i zaključite, bolje za vas – sledeći put ćete krivinara prepoznati bez dileme.

Naravno, to ne mora da bude toksičan odnos – možda i vama baš odgovara da sa nekim flertujete, sekstujete, hotujete, razgovarate i šaljete poruke za laku noć i dobro jutro, da gajite osećaj da tamo negde imate nekog, na način koji vas ničim ne obavezuje i ne remeti vašu svakodnevicu. Možda ste i sami hvatač krivina.

Fotografije: unsplash.com

Brankica Milošević

Comments