I onda mu kažeš da si ga prevarila i kad je to bilo i gledaš, osećaš, udišeš njegovo preneraženje, bol, bes, frustraciju, srčeš sva ta osećanja, napajaš se njima, ma intravenozno ih unosiš, upumpavaš ih direktno u svoje ispijeno srce i puniš se onim osećanjem da je pravda zadovoljena, koje donosi samo osveta. Vrtiš taj film u glavi, osećajući se kao vampir apstinent, koji može samo da se seća ukusa sveže krvi i da drhti, jer više ne zariva zube u ljudske vratove.
Jer, da je samo osveta ono što želiš, uradila bi to, nije za to potrebna nikakva pamet, ni naročita priprema, običan bes je dovoljan. Ali ti želiš poravnanje. Hoćeš da budete na istom (kad već nema smisla da želiš da se uopšte nije desilo to što se desilo) i da od nulte tačke nastavite dalje. I znaš da to nije moguće. Jer on ne bi ni pokušao da ti oprosti ono što ti pokušavaš da oprostiš njemu, niti bi se zanosio zamišljanjem osvete, on bi delovao. Možda bi te prebio. Ako ne tebe, onda možda tog tipa. Zatim bi raskinuo. Ili bi te brže bolje opet prevario. Ili sve redom – ili odjednom. A ti hoćeš da se ljubav nastavi i jasno ti je da to zavisi samo od tebe. On je već učinio sve što je trebalo da se prekine.

krishh 408924 Da li da mu oprostiš, ili da mu se osvetiš?

Ah, zašto bi uopšte nastavljala takvu ljubav? Zezam se, to je retoričko pitanje, samo još jedan od gorčih začina u tom odvratnom čorbuljaku, specijalitetu „a la oproštaj“ što ćeš da ga pokusaš do dna, a posle ćeš još i da oribaš lonac. I što je najgore, nikada nećeš moći da kažeš „nikad više“ jer je od sada pa ubuduće oproštaj stalno na tvom meniju. Često jedan isti, neprekidno. Bon appetit!

Pročitajte još i ovo:

Da li ti stvarno nedostaje bivši – ili ti fali ljubav?

Šta je ljubav – bez leptirića u stomaku

Važna pitanja koja treba da postaviš svom partneru kad osećaš da ste se udaljili

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.unsplash.com

Aleksina Đorđević

Comments