Sve si ovo već čula i nešto od toga zvuči kao neka klinička slika, kao da nema neke veze sa ljubavlju, povezanošću, strašću, uopšte – sa onim što zaljubljen par oseća u vezi. Ali zato ima sve veze sa realnošću, sa onim što veza u svakodnevnom životu može i treba da bude, kad znaš da ti je sa nekim dobro i da možeš sa njim da deliš život. Hoće li tvoja veza izrasti iz romanse ka stvarnosti, ili će se prekinuti, kad se romantika i strast potroše i kad svakodnevica stupi na snagu? Drugim rečima, da li on misli da si ti ona prava za njega, ili je samo u prolazu.

Govori o planovima u nekom budućem vremenu

Čak i ako samo pominje da biste mogli nekad za vikend da negde otputujete – on ti suptilno saopštava da ne samo da bi voleo da negde odete zajedno, nego da želi da pravi planove sa tobom, da računa na tebe i da vas vidi zajedno i nadalje. Neko ko ne misli ozbiljno, otputovao bi za vikend sa društvom i možda bi te pozvao da im se pridružiš, jer mu ne smetaš, a možda i ne bi, jer ima druge planove.

Želi da upoznaš negovu porodicu

On možda okleva, iz istih razloga iz kojih bi svako oklevao da nekoga upozna sa roditeljima – možda ih se pomalo stidi, smatra da su suviše staromodni, boji se da će ga izblamirati svojim pričama o njegovom detinjstvu, smatra da mu je porodica disfunkcionalna i da ćeš steći loš utisak i pomisliti svašta o njemu. Ali iskoristiće neku priliku – porodičnu slavu, rođendan ili neki drugi praznik koji njegovi obeležavaju i pozvaće te. To je hrabar i dirljiv potez i znači da želi da ga prihvatiš takvog kakav je i da budeš deo njegovog života.

ozbiljna veza Da li on misli ozbiljno ili je spreman da zbriše?
Comments