Više ga kritikuješ nego što ga hvališ

Kad zamerke koje imaš na njegovo ponašanje nadmaše pohvale koje možeš da mu uputiš, znači da se otrov nagomilao i zagnojio. Gnoj mora da izađe, da se iscedi kao čir, ali on može da kontaminira okolno područje – figurativno govoreći. Dozvoli svom partneru da zna da je zaslužan, da si mu zbog nekih stvari zahvalna i da ga ceniš, ne dozvoli sebi da postaneš zakeralo koje dobre stvari podrazumeva, a loše proziva na sav glas.

Ne uzimaš u obzir osetljivost i ranjivost svog partnera

Svi smo osetljivi i ranjivi. Ali ako ne znaš na šta je tvoj partner posebno osetljiv i uporno pritiskaš njegove okidače nerazumevanjem i nametanjem svojih osećanja i potreba, to vodi u dubinsko urušavanje odnosa, kome nema pomoći.

Ukoliko shvataš da nesvesno i nenamerno sabotiraš svoju vezu ovakvim ponašanjem (a to se ogleda u disfunkcionalnosti i urušavanju odnosa) vreme je da nešto preduzmeš, svesno i namerno. Ako se to dešava zato što pokušavaš da okončaš odnos, a da za to ne preuzmeš odgovornost, preuzmi je i okončaj. Ali ako to radiš iz straha i samoodbrane, a važno ti je da sačuvaš odnos, prestani sa ovakvim ponašanjem, učini napor i otvori se svom partneru, traži oproštaj i razumevanje i zaustavi proces urušavanja odnosa – započni proces isceljenja i ponovnog zbližavanja.

veza2 1 Da li znaš zašto tvoja veza postaje disfunkcionalna?

Pročitajte još i ovo:

Stvari koje ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg prijatelja

Znaci koji ukazuju da se veza gasi

Ako sumnjaš u svoju vezu – ovaj tekst je za tebe

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.fashioneditorials.com
Aleksina Đorđević

Comments