Jer time zapravo dajete šansu svojim osećanjima, a rok svojoj toleranciji, koja ne treba da preraste u trpljenje i nošenje nekoga na leđima, zarad osećanja, koja vam zapravo nisu uzvraćena. Ako jesu, onda će on da povede računa i da se koriguje i onda svakako zaslužuje tu šansu. Ali ako se sve vreme bezuspešno trudi i stalno pada i ne uspeva i odnos se pretvara u dramu koja se neprestano odvija po istom scenariju, onda će vam rok pomoći da se iščupate iz veze koja podriva vaš integritet.

Možda možete još uvek da volite nekoga ko vas uporno vara, vređa, ponižava, blamira, ili čak udara, ali da li zaista možete da volite i poštujete sebe kad to dozvoljavate? Ako ste uletele u začaran krug opraštanja i povređivanja, sigurno se pitate dokle. Znajte da je jedini ispravan odgovor samo dotle dokle dozvoljavate. Kad postavite granicu, kad date svaku šansu i razuman rok, kad saberete mesece i godine koje ste uložile u vezu koja ne funkcioniše, jer je za ljubav potrebno dvoje, shvatićete da vas on u stvari ne voli. Slabost, surovost ili zlo u njemu, jači su od svega što oseća prema vama. On naravno, ne voli ni sebe, pa zato i nije u stanju da prestane da vas povređuje.

A ako vi niste u stanju da kažete sada je stvarno, potpuno i zauvek dosta, onda ste i vi bolesnik, koji ne uviđa ni svoj problem, ni potrebu za lečenjem.

Izvor fotografija: www.pinterest.com

Aleksina Đorđević

Comments