She’s the One (1996)

Na prvi pogled klasična romantična komedija, na drugi, prerušena anti-rom-com. Prezabavna priča o ljubavi na prvi pogled, prevari, i “puštanju” prošlosti da bude gde joj je i mesto. Film prati taksistu koji upoznaje devojku svojih snova, i zaprosi je tokom vožnje. Ljubav na prvi pogled! Ipak, stvari se dosta menjaju kada njegova bivša verenica (Cameron Diaz) slučajno seda u njegov taksi jednog popodneva i uspeva da poremeti njegovu skoro pronađenu sreću i mir.

My Best Friends Wedding (1997)

Aposulutni reality-check i klasik kome nema ravnog. Okej, ima ravnog ali zaista nestvarno stvarna priča, a i prvi put da je Julia Roberts “negativac”, ako uopšte postoje negativci kako u ovom filmu tako i u životu kada su ovakve priče u pitanju. I da, na kraju svi ipak navijamo da Julia, koja je kasno shvatila tj. u momentu kada se njen najbolji prijatelj verio, da je zapravo zaljubljena u njega, pobedi, ali ko može da je krivi? Svi smo mi ponekad oni ljudi koji pomalo spletkare, vole pogrešne, i nadaju se najboljem… za sebe. Ipak, stvarnost uvek ima drugačije planove, a pobednika teško da ima.

The Puffy Chair (2005)

Na spontano organizovanom putovanju Josh (Mark Duplass, koji je, odgovorno tvrdim stvoooren za uloge običnog čoveka u običnom životu sa običnim problemima, sa kojima apsolutno svi možemo da se povežemo) i Emily (koju igra Markova supruga u stvarnom životu, Katie Aselton) malo po malo uviđaju da su došli do one tačke u svojoj vezi kada sve stagnira i kada se ne zna šta je pravi potez dalje. Ili će da naprave sledeći korak i stanu na ludi kamen, ili rasture sve pre nego što bude prekasno i potroše svoje vreme. Na momente bolno realistično ostvarenje postavlja pitanje da li je udobnost zamena za zaljubljenost, i bez čega se (ne) može?

Comments