Radionica “C klub malih kuvara”, u kojoj ručak zajedno spremaju deca i roditelji, po treći put je održana u školi kuvanja “Il Primo”. Deca su uz nadzor i pomoć profesionalnog kuvara i roditelja, naučila da pripremaju pileće belo meso, uz specijalni papir za prženje “Sočno iz tiganja”, koji je toliko jednostavan za upotrebu da su se “mali kuvari” lako snašli s pripremom piletine. Pripremili su i libanski pita-hleb sa svežim povrćem, a kao dodatak – mešani pire od paškanata i krompira, mešanu zelenu salatu sa rotkvicama, pečenim susamom, šargarepom i vinegret dresingom.

Rezultati istraživanja Nestlé istraživačkog centra u Lozani ukazali su da uključivanje dece u pripremu obroka pomaže u razvijanju zdravih navika u ishrani. Istraživanje je pokazalo da ukoliko se deca uključe u pripremu obroka, i ukoliko se hrana servira na maštovit način, veće su šanse da će se deci hrana svideti, a to se pokazalo i na našim radionicama – deca su sa ponosom pojela sve što su pomogla pripremiti.

skola malih kuvara 26 4 DSC 9324 Deca pripremila obrok za sebe i roditelje

Kompanija Nestlé osnovala je “C klub malih kuvara” sa ciljem da roditeljima ponudi inspiraciju i savete za pripremu balansiranih porodičnih obroka koje na zabavan i kreativan način mogu pripremati zajedno sa svojom decom i u vlastitom domu.

Comments