Nisu sve veze iste, kao što nisu ni rastanci. Postoje oni krajevi veza, nakon kojih je potpuno normalno da ostanete prijatelji, ako oni uključuju i decu. Ipak, da li je uvek tako – ne. Da li onda i za kraj veze u kojoj nije bilo dece važi obrnuta psihologija? Da li svi parovi koji su se rastali moraju da prestanu da se druže – ne. Ipak, postoje određene granice koje bi trebalo postaviti, naročito ako ste u ovom trenutku u vezi, a vaš partner ima komunikaciju sa bivšom. Postoji toliko teorija koje se vode onom čuvenom, da je taj neko valjao, ne bi bilo bivši. Ali ipak, granice su u takvim odnosima važne, a najbolje rešenje za ovaj vid problema jeste razgovor.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Контент-мейкер ☽ Content Creator Москва (@anyadyachenko)

Pročitajte i ovo:Vodič za dejting: Šta treba i ne treba da radite

Pre svega, važno je da izbegnete ljubomorne scene i prebacivanja, zaboravite da sklapanje raznih priča u glavi, već da kao i za sve druge stvari koje vam u odnosu smetaju, partneru kažete. Nema potrebe da zahtevate da bira između vas i nje, jer je očigledno izabrao vas, čim ste u vezi. A prijateljstvo koje je nastavio sa njom sigurno ima neku svoju priču, pa je upravo to mesta od kog bi trebalo da počnete.

Zašto su oni nastavili da se druže

Kad sam pomenula granice, one su se odnosile i na dopisivanje. Naravno da svakodnevno viđanje i dopisivanje nema poentu, ali ako ona mesecima nije bila u gradu i dolazi i želi da svi zajedno popijete kafu, pružite joj šansu, jer ako između njih nije ostalo loše energije, zašto biste je vi prouzrokovali? Uživajte i budite nasmejani, jer očigledno nema razloga da ne budete.

Kad se dvoje ljudi rastane sporazumno, jer su recimo emocije nestale, ali žele da zadrže jedno drugo u životu, žele da se povremenu čuju, podele neke srećne vesti, jednostavno, žele da ostanu prijatelji. Koliko kog to čudno zvučalo, podjednako je i lepo. Dve potpuno zrele osobe u se rastale i ostale u dobrim odnosima. To su jako retki slučajevi, ali postoje.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели styler.ge (@styler.ge)

Pročitajte i ovo: Male promene za dugoročna postignuća i bolje zdravlje

Koliko često se čuju i na koji način komuniciraju

Ne kažem da treba da proveravete telefon svog partnera, ali iz njegovog ponašanja sve možete da zaključite. Svakako, ako vam njihovo prijateljstvo smeta, a ne želite to da mu kažete, ne pokrećite tu temu. Ne dozvolite da vam treća osoba bude razlog rasprave, lošeg odnosa, jednostavno, da vam treća osoba upropasti veče. Ako ste vi na samom početku veze, predložite ostavljanje prošlosti. Jednostavno, može da vam ne prija to što se oni čuju. Imate pravo na to. I ako vas njihovo druženje konstantno muči i proganja, izvor je vašeg lošeg raspoloženja, verujte da vaš partner ne želi da se vi osećate tako i zbog toga, kažite mu sve o čemu razmišljate.

Neka se postavi na vaše mesto

U slučaju da vam njihovo druženje smeta, možete da predložite partneru da se postavi na vaše mesto. Ali nikako ne donosite ishitrene odluke, budite strpljivi i pametni. U jednom potpuno spontanom razgovoru mu kažite da ne želite da znate ništa više o njoj i da se jednostavno postavi na vaše mesto. Kako bi se on osećao da se vi čujete sa bivšim partnerom?

Razgovorom unapređujte vaš odnos, budite iskreni i otvoreni. Ne dozvolite da određene stvari koje vam smetaju potiskujete jer tako stvarate toksičan odnos.

Naslova fotografija: instagram.com/styler.ge

Dragana Stojanović

Comments