Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

U celom svetu 2,6 milijardi minuta se dnevno provede na Facebooku. Prosečni korisnik ima 130 Facebook “prijatelja”, a više od 13 miliona korisnika ažurira svoj status na nedeljnom nivou, mesečno se učlani u 13 grupa, bude pozvan na tri događaja, dnevno klikne devet lajkova i ostavi 25 komentara.

Društvena mreža Twitter je krajem juna zabeležila pola milijarde korisnika, od kojih je više od 140 miliona samo u Sjedinjenim Američkim Državama.

YouTube je drugi najpopularniji pretraživač na Internetu, svake minute na njega se postavlja 48 sati sadržaja i ovaj sajt ima preko tri milijarde pregleda dnevno.

Skype koristi 31 milion stanovnika, a čak 41% korisnika preko Skypea razgovara sa osobom iz neposredne blizine.

Godišnje se pošalje 6,1 bilon tekstualnih poruka ili oko 200,000 poruka svake sekunde. Čak 52% korisnika ne zna da se posle interpukcijskih znakova stavlja razmak, ali zato redovno koristi rogobatne skraćenice i stavlja grafičke smajliće i tužiće.

Savremena tehnologija, pored toga što ima pozitivan efekat, dovodi i do nekih negativnih posledica poput otuđenja, separacije, igranja sa identitetom i krađe istog, laži, nepravilne i rogobatne upotrebe jezika. Eskpanzija ovakvog načina komuniciranja, ponekad ume da bude zastrašujuća. Sledi retrospektivno izlaganje tamne strane novih sredstava komunikacije.

– Juče sam videla kako je jedan poznanik objavio na Facebooku kako mu je baba Mila otišla na onaj svet. Imao je preko 150 lajkova.

– Pila sam kafu preko Skypea, drugarica živi u ulazu do mog. Pokazala mi je novu haljinu koju je naručila preko Neta. Nisam mogla da joj kažem da li mi se dopada materijal.

– Juče sam dobila poruku od kolege, nisam shvatila šta je želeo da kaže. Jednostavno ne razumem skraćenice.

– Neko od mnogobrojnih Facebook “prijatelja” postavio je pornić na zid. Gledala sam. Naivno sam mislila da je reč o smešnom videu, a dok sam shvatila odgledala sam ceo film za odrasle.

– Shvatila sam da sam prijatelj sa devojkom koju ne podnosim, slomila je prednji zub mojoj najboljoj drugarici u sedmom razredu.

– Ne želeći gledala sam fotografije sa svadbe bivšeg. Kada sam shvatila o čemu je reč, bilo je kasno. Radoznalost je ubila mačku. Sad pijem specijalni umirujući čaj.

– Videla sam vremešnog profesora u kupaćim gaćicama Speedo. Nekada sam ga izuzetno cenila. Sada je zajedno sa pantalonama, nestao i autoritet.

– Dopisivala sam se sa jednim drugom i dogovarali smo se oko roštilja i fudbala na vikendici. Sada sam zatrpana reklamnim banerima najpoznatije prestoničke mesare i popularnog lanca sportske opreme.

– Saznala sam da tetka moje poznanice ima novog dečka, jedan lik iz osnovne se bacio na pravljenje salnjaka, plavuša sa protezom je u dnevnim novinama dobila kao nagradu DVD “Gnjurca”, Maksić je diplomirao istoriju posle devet godina studiranja, a komšinica koja miriše na zapršku voli eurokrem, Bajagu i treš knjige.

– Koleginica je bila bolesna, menjala sam je. Koleginica nije bolesna, išla je na devojačko veče, tagovali su je na tuđoj fotki. Znači – umesto bolesne, sirote, koleginice, menjala sam maumurnu, lažljivu.

– Nisam znala da se družim sa toliko super modela, uspešnih biznismena, prirodnih plavuša, eksperata, vlasnika, preplaćenih, ekskluzivnih, svetskih putnika, poznatih ličnosti. Svako piše šta hoće, pa od baba sere prave menadžera sanitarnih usluga, a od noćnog čuvara eksperta za kontrolu i prevenciju od nasilja i kriminala.

– Vuk Karadžić je u međuvremenu postao Wuk Karadžitj i tako nesvesno učestvovao u destrukciji sopstvene floskule “piši kao što govoriš i čitaj kako je napisano”.

Slika 167 Dobar, loš, zao: Internet

Internet "nikad" ne laže

Internet je igra, ali i stvarnost. Ova je malo tužna, a više smešna, što će reći tragi-komična. I mogla bih sada da zaključim kako je stvorena za dokone, nesigurne, neugledne, ali to sigurno nije istina. Internet je novo sredstvo komunikacije samo ga treba koristiti sa merom, distancom i oprezom, vodeći se onim što je jednom davno rekao Aristotel “sva mudrost je u umerenosti”.


Nataša Delač voli ljude, smeh do suza, igranje igrica i prvu jutarnju kafu. Za nju, najlepši je osećaj kada prvi put u godini vidi more. Obožava putovanja, čaroliju i čuda.

Editors choice