Turska je zvanično sedma turistička sila sveta, mediteranska zemlja neopisivih prirodnih lepota, kulturnog i duhovnog bogatstva, tradicije, gostoljubivih domaćina i raskošne turističke infrastrukture. Ukoliko ste mladi, željni avantura i još se niste odlučili kako da krunišete leto koje je pred nama, Global Citizen program može vam pomoći u toj odluci. Budite više od običnog turiste!

Ukoliko do sada niste bili u Turskoj, odmah zaboravite na stereotipe, jer duh Orijenta na koji ćete naići utkaće u vama nezaboravne trenutke i uspomene.

Interesantno je da je prisustvo drevne helenske kulture intenzivnije na obalama Turske nego u samoj Grčkoj. Karakterističan je i osećaj različitih kultura i kulturnih uticaja počev od antičkog i vizantijskog doba preko arapske i savremene evropske kulture i civilizacije.

1 1 Doživi pravu turističku avanturu u Turskoj!

Turska je zemlja koja može da zadovolji različite turističke “apetite” i potrebe počev od mirnih i romantičnih uvala u autentičnim mediteranskim seocima u kojima je vreme odavno zaustavljeno, pa sve do internacionalnih kosmopolitskih hotelskih kompleksa nalik na kombinaciju Diznilenda i Las Vegasa. U Turskoj možete uživati u naročito atraktivnom folkloru, nemojte propustiti čarobnu igru derviša i trbušnih plesačica, a posebno je interesantan fenomen cenkanja kao stara navika ovog naroda. Kada je gastronomija u pitanju, turska nacionalna kuhinja krije tajne Orijenta začinjene neobičnim aromama. Turski burek, kebab, dolme ili poslastice poput ratluka ili baklava već ste okusili, ali sigurno ne u “originalu”.

Ukoliko si i ti putoholičar, zaljubljenik u drevne zemlje, druženje i upoznavanje novih kultura organizacija AIESEC ti pruža mogućnost da, putem Global Citizen programa, otputuješ možda baš u Tursku ovog leta, da učiš i razvijaš se u internacionalnom okruženju i volontiraš na određenim društveno-odgovornim projektima. Mogućnost prijave imaju studenti između 19 i 26 godina. Spoji lepo i korisno, putuj, usudi se da izađeš iz svoje zone komfora i ostvari uticaj na ljude u toj zemlji!

Više o samom programu volontiranja možeš pronaći na zvaničnom web sajtu www.globalcitizen.rs, a ukoliko želiš da se prijaviš, možeš to učiniti na samom sajtu, odabirom kancelarije na Ekonomskom fakultetu kada budeš završio svoju prijavu. Nakon toga, kontaktiraćete koordinator ovog internacionalnog programa za studente.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj i ostvarivanje pozitivnog uticaja na društvo.

Izvor fotografija: www.ekof.bg.ac.rs ,jobs.vivastreet.co.in

Comments