Čin prvi – Šifra: Okreni moj broj

Čuju se stalno, uglavnom preko Facebooka, i uvek ona uspostavlja komunikaciju i prva počinje razgovor. On je uvek u fazonu: “Nikad se ne javljaš, moramo da se vidimo…“, a nikad ne pozove, niti se javi. Koliko je on zainteresovan?

Poći ću od sebe. Ja nikad ne gledam ko je online na fejsu, iz prostog razloga što najčešće pored fejsa imam jos nekolicinu otvorenih tabova na kojima radim, pa baš i nemam vremena za chat. Pored toga, imam previše prijatelja na fejsbuku, pa baš i ne želim da skrolujem do beskonačnosti. Sa druge strane, bio sam i sam nebrojeno puta u situaciji da od obaveza ne mogu ni poruku da pustim nekome, a kamoli da dogovaram kada ćemo se videti, jer ne znam šta ću pre od obaveza koje imam. Tako da, recimo da je potencijalno objašnjenje to da on stvarno ne može da stigne da ti se javi iz nekog objektivnog razloga. Ova situacija je više nego retka, ali recimo da je moguća u ovom slučaju. Da li mu je stalo ili ne, videćeš kada počneš da ga kuliraš. Ukoliko mu je stvarno stalo, iscimaće se da te nađe čim shvati da nije sa tobom pričao neko vreme. I moraće da pokrene inicijativu ako stvarno želi da bude sa tobom. Naravno, ne preteruj sa kuliranjem i ne dozvoli mu da primeti da to radiš namerno. Onda ćeš videti da li je njemu stalo do tebe ili te želi samo na kratko. I naravno, slušaj pažljivo šta priča. Često se dešava da momci kojima nije baš stalo do devojke krenu sa ovakvom pričom. Najčešće zato što žele samo da spavaju sa njom, pa im nije potrebno da sa njom diskutuju o problemima globalnog otopljavanja, već samo žele da se vide sa njom i odvuku je u krevet. Ili na neko drugo mesto. Jednostavno, momci nekako devojkama stave “oznaku“, i ta oznaka se teško menja. Ili je drugarica (nikada ni pod kojim uslovima se neće ni smuvati sa njom, a kamoli nešto više), ili je kombinacija (kul su, drugarica sa prednostima, ili se jednostavno viđaju radi sirovog seksa), ili je rendom seks (nešto se desilo pa su se kresnuli, a svesni su da nisu jedno za drugo. Ko zna, ako se opet nešto desi, možda opet bude seksa. Seks na jedno veče.), ili je potencijalna devojka (devojka koja mu se jako sviđa i sa kojom bi voleo da bude u vezi). Svesno ili nesvesno, momci to rade. Tako da samo treba da odrediš koju si “oznaku“ dobila, i sve će ti se samo kasti.

summer love by amyli09 1024x698 Dr LoveMaker – Kad dobiješ etiketu

Čin drugi – Šifra: Letnja avantura

Ona je na moru, biće tu dva meseca, u kampu je sa još sto svojih vršnjaka (18-25 godina) i paralelno je sa dvojicom momaka. Jedan je pametan, dobar, ima snove, zanimljiv je, romantičan, ali mu fali malo muškosti i iskustva, dok je drugi švaler sa diplomom, zna kako da joj ugodi, ume da je nasmeje, zaintrigira, međutim, on želi samo seks sa njom. Svega ovog ne bi bilo da ona ne želi kombinaciju njih dvojice – mačo muškarca koji joj je interesantan i romantičan, sa kojim može da čeka izlazak sunca i drži se za ruke, jer ne želi seks.

Draga moja, tebe muči praiskonski ženski problem – neodlučnost. Kada treba da objasnim neodlučnost kod žena, uvek koristim primer sa bojama. Ako pitate muškarca da li više želi crnu ili belu košulju, reći će vam jednu od te dve boje. Kada isto to pitate devojku, ona će reći da hoće sivu. Tako da nešto slično imamo i ovde. Moj savet u ovom slučaju više je nego jednostavan – odluči se. Ti najbolje znaš šta hoćeš i šta nećeš, znaš dokle si spremna da ideš, i nema osobe na ovom svetu koja može da donese bolju odluku od tebe. Znaš kakvi su oni. Sa jednim možeš da doživiš taj romantični deo, i da ga malo poguraš ako želiš nešto više od njega. Nedostaje mu inicijative, ali i sama si shvatila da to proističe iz manjka iskustva. Čim ga budeš par puta ohrabrila, shvatiće šta treba da radi, i postaće mnogo slobodniji i odlučniji. Ono što je sigurno jeste da, ako rešiš da ostaneš sa njim, imaćeš ga samo za sebe, pa će vremenom sve biti bolje i bolje. Sa druge strane, imaš pčelicu koja leti sa cveta na cvet, koja šablonima i uvežbanim stvarima osvaja devojke. Verovatno ima lep osmeh, lepo izgleda, verovatno priča francuski i igra salsu. Ili zna još neku kul stvar na koju devojke padaju. Lako je pasti na njega jer ti pruža ono što želiš. Lako te čita i još lakše ti pruža sve što je potrebno, samo da bi spavao sa tobom. Ali ne zaboravi da ti nisi jedini cvet u njegovoj bašti, niti ćeš biti. Kada jednom popije nektar, ode na drugi cvet. Znam da ovo zvuči kao one priče o pčelama i cveću i periodu posle desete godine, ali poenta je prosta. Ima milion takvih kao on, a i on ima milion takvih kao ti. Jedino što je na tebi jeste da izabereš da li želiš da nekome budeš jedinstvena, ili da budeš jedna od milion. Sve ima svoje prednosti i mane, a na tebi je sada da izvagaš šta više želiš. Ne mogu ti dati konkretan predlog šta uraditi, jer kao što rekoh, to zavisi od tebe, ali se nadam da sam ti makar pojednostavio izbor. Uživaj u letovanju onako kako ti želiš.

Kao i uvek, kancelarija je otvorena 24/7 na adresi drlovemaker@wannabemagazine.com.

Comments