Kupatilo treba da izgleda kao spa

Ukoliko posmatramo svoj dom kao utočište od spoljnog sveta, kao svoju oazu mira i opuštenosti, na taj način treba pristupiti i njegovom uređenju. U svom domu treba da imaš kutak samo za sebe, mesto na kom se možeš osamiti, gde ćeš moći da se opustiš, odmoriš, razmišljaš… šta god da ti je potrebno! To može da bude čak i kupatilo, ali onda se njegovom uređenju posveti sa punom pažnjom. Kada u kojoj možeš da pripremiš opuštajuće kupke, odgovarajući kupatilski nameštaj, police na koje možeš smestiti mirišljave sveće, spustiti knjigu ili čašu pića, svetlo koje se može prigušiti… Sve su to sitnice koje će doprineti toj spa atmosferi koja će ti prijati nakon napornog dana, a koju apsolutno zaslužuješ. Neka to bude tvoja “sveta” prostorija.

kupatilo e1592997237562 Duh Južne Amerike u tvom domu: 4 ključna pravila trenutno najpopularnijeg stila u uređenju enterijera

Pretvori svoj hobi u dekoraciju

Budući da tvoj dom treba da oslikava ono što jesi, sve ono što voliš, što te interesuje, u čemu uživaš, svaka tvoja kreativna radnja ili hobi, lako se može transformisati u dekoraciju kojom će enterijer dobiti još ličniji izgled. Ukoliko voliš muziku, gramofon, ploče, mikrofon, neki instrument, mogu savršeno da ukrase tvoju dnevnu sobu. Ukoliko si ljubitelj nekog sporta, recimo tenisa, stari reketi mogu da izgledaju odlično na nekom od tvojih praznih zidova. Ukoliko voliš da boraviš u prirodi, oplemeni svoj dom mnoštvom biljaka. Shvataš pravac – baš sve što ti jesi, može postati i tvoj dom, samo mu daj šansu i oslobodi svoju kreativnost.

ploče Duh Južne Amerike u tvom domu: 4 ključna pravila trenutno najpopularnijeg stila u uređenju enterijera

Fotografije: unsplash.com

Ivana

Comments