Ne perite kosu svaki dan

Verujemo, nervira vas i ne možete da izdržite da vam kosa svakog dana ne bude oprana i isfenirana kako biste “sakrili” da je suva, ali pokušajte ipak da izdržite nekoliko dana bez njenog pranja. Na primer, pokušajte da perete kosu u ritmu od tri puta nedeljno. Preterana količina šampona, koja je u dodiru sa vašim skalpom svakodnevno, može vam iziritirati skalp i sprečiti ga da proizvodi prirodna ulja, što će vam dodatno oslabiti kosu. Dakle, izbegavajte često pranje i pažljivo tretirajte kosu dok je mokra – i bićete kao novi!

Redovno koristite masku za kosu

Maska za kosu je apsolutni must have za sve one koji se bore sa suvom kosom i trebalo bi da je nanosite barem jednom nedeljno. Kada birate masku za kosu, odlučite se za onu koja u sebi sadrži arganovo ulje, bioten ili keratin. Takođe, preporučujemo da masku nanesete na kosu pre nego što odete da spavate, pokrijete kosu, a zatim masku isperete tek ujutru nakon ustajanja. Vašoj kosi će prijati da upije što više aktivnih sastojaka proizvoda koje ste se odlučili da koristite.

Spavajte na svilenoj jastučnici

Svilena jastučnica je idealan savet za sve one čija kosa zahteva konstantno korišćenje proizvoda koji se ne ispiraju, jer je svila materijal koji neće upiti vlagu sa vaše kose, pa će se tako sav produkt koji nanesete zadržati na njoj. Svilene postave su nežne prema vašoj kosi, ali i koži, pa zato sve preporuke za ovaj proizvod.

Ređe se fenirajte

Znamo, svima nam je najdraže kada isfenirani izađemo od frizera. Ipak, često stilizovanje kose intenzivnom toplotom šteti i onoj najzdravijoj kosi, a kamoli suvoj, pa zato preporučujemo da se, što je više moguće suzdržite, i da svoju kosu sačuvate od nepotrebne toplote. Pokušajte da kosu ostavite da se osuši prirodno, duže je držite u peškiru i sušite je, ako morate, fenom koji nije podešen na najveći stepen toplote i koji ste odaljili od kose. Trajaće duže, ali kosa će vam biti zahvalna na tome.

Naslovna fotografija: instagram.com/helen.pk

Jovana

Comments