Kako biste opisali svoj lični stil, privatno?

Živahan, bogat bojama, eklektičan, pomalo neočekivan i ženstven. Volim da kombinujem komade raznih kreatora, na primer da odaberem neke malo poznate afričke ili južnoameričke brendove i uparim ih s nečim od Ralfa Lorena.

Koji je vaš glavni savet u pogledu stila?

Odevajte se dobro… Ne plašite se da probate nešto novo, ali najpre upoznajte sebe i otkrijte u čemu se osećate samopouzdano, a onda se malo zabavite i eksperimentišite.

PINK iza scene 1 Ekskluzivni intervju: Alek Vek, top model i lice nove Lindex kampanje

Kada se osećate najbolje?

Kada uredno jedem, radim, spavam i dobro vežbam, samopouzdanje mi raste, i tada osećam da sam na svom vrhuncu i spremna sam da pružim nešto zauzvrat.

Imate li neki savet kad je lepota u pitanju? Tri najvažnija?

Joga, mnogo vode i kvalitetna ulja za telo. Ja volim Lulu oil proizvode iz Južne Afrike, i Aromatherapy Associates.

Jesenje modne heroine iza scene 2 Ekskluzivni intervju: Alek Vek, top model i lice nove Lindex kampanje

Mnogo putujete. Imate li neki koristan savet kako i šta spakovati za bekstvo na savršen vikend?

Poput mnogih prekaljenih modela s mnogo godina iskustva i putovanja, sada sam pakovanje već pretvorila u pravu umetnost, i tačno znam šta treba. Počnite tako što ćete odrediti glavne razloge putovanja i spakovati kombinacije za koje znate da će vam trebati. Uzmite kao glavne one komade odeće za koje ste sigurni da će vam trebati i koje stvarno volite da nosite.

Šta najviše volite da radite s porodicom i prijateljima?

Volim da provodim vreme s prijateljima i porodicom, i volim da ih pozovem u svoj dom u Bruklinu na roštilj ili da im kuvam po tradicionalnim receptima iz Južnog Sudana. Prošle nedelje je to bio jagnjeći paprikaš koji se dugo krčka s prilogom od bamija. Pravila sam i veoma ukusnu supu od žutog sočiva kuvanu u laganom temeljcu od povrća, sa spanaćem, čilijem i sitnim paradajzom. Bilo je stvarno prste da poližeš.

Jesenje modne heroine 3 Ekskluzivni intervju: Alek Vek, top model i lice nove Lindex kampanje

Šta je najteže u usklađivanju privatnog života i vašeg posla?

U mom slučaju, mislim da su to stalna putovanja, koja teško padaju mojim najbližim. Ipak, zahvalna sam što sam uspela da održim nekakvu razumnu ravnotežu između obaveza i privatnog života svih ovih godina i stekla čvrsta prijateljstva i dobre odnose s ljudima. Mislim da je stvar u tome da shvatite da vaš posao nije jedino što vas određuje i da kada ste sa svojim bližnjima i s dragim ljudima budete s njima stopostotno prisutni.

Šta vas u životu čini najsrećnijom?

Za mene je to svakako pružena prilika da skrenem pažnju na one stvari do kojih istinski držim. To je za mene uvek bila velika privilegija, i vrlo sam svesna toga. Svoju karijeru posmatram i kao mogućnost da budem nezavisna žena, kao dar koji mi je dat da bih ostvarim nezavisan život. To su stvari koje nikada neću uzimati zdravo za gotovo i koje me čine srećnom.

PINK iza scene 2 Ekskluzivni intervju: Alek Vek, top model i lice nove Lindex kampanje
Comments