Nemojte da kasnite

Kašnjenje nije privlačna osobina, i kada kasnite – vi zapravo pokazujete da ne poštujete tuđe vreme. Naravno, nije strašno ako okasnite nekoliko minuta ili ako su okolnosti vanredne, ali nemojte pustiti drugu osobu da vas čeka pola sata u restoranu. Budite fer i odgovorni prema dogovoru koji ste napravili.

Ne započinjite priču o zajedničkim budućim planovima

Nije još vreme za budućnost, ma koliko vam se osoba sa kojom ste na dejtu dopada. Razumemo da je vaše srce poletelo, ali vi ipak tek upoznajete osobu preko puta sebe i trebalo bi da pustite situaciju da se odvija sama od sebe, da uživate u trenutku i da ne postavljate sebi unapred prevelika očekivanja od vašeg potencijalnog odnosa. Samo polako, sve će to doći na svoje.

Ne ubacujte se drugoj osobi u reč

Svi smo se mi nekada spontano ubacili drugoj osobi u reč, ali pazite da to ne radite previše. Ako stalno presecate reči i misli osobi sa kojom ste na dejtu, ona će pomisliti kako vama uopšte nije stalo da čujete šta ima da kaže, već samo da vi kažete šta imate. Ovo je nepoštovanje i nezainteresovanost, a tome nema mesta na prvom dejtu.

Ne tračarite 

Okej, svi smo nekad malo makar tračarili sa drugaricama. Ali, tračarenje nije pohvalna osobina i ne bi trebalo da na prvom dejtu tračarite pred novom osobom koju tek upoznajete. Ako tračarite pred nekim ko vas čak toliko i ne poznaje, šta će on o vama da pomisli sem da ćete tako i o njemu da tračarite sutradan?

Naslovna fotografija: instagram.com/loveradiationx

Jovana Pantić

Comments