Neobičan u svom glumačkom izražaju, Belgijanac Matijas Šunarts je glumac čiji umetnički počeci i ljubav prema glumi sežu iz ranog detinjstva. Kako je odrastao uz oca koji se bavio glumačkim pozivom i u porodici koja je izuzetno bila naklonjena umetnosti mladi Matijas je već sa 15 godina imao svoj debi na filmskom platnu.

Sa svojih 37 godina okušao se u raznim ulogama. Populana glumica Marion Kotilijar je njegovu glumu i senzibilitet uporedila sa glumom Leonarda Dikaprija. Za oko je zapao i čelnicima modnih kuća, pa je tako zablistao u modnoj kampanji brenda Louis Vuitton. U Holividu mu tek predviđaju uspehe, a mi danas sa vama delimo njegovih pet filmova koje morate pogledati.

schoenaerts Louis Vuitton Filmonedeljak: Matijas Šunarts

“Rđa i kost”

Žak Odrijan, francuski reditelj, spojio je Marion Kotilijar i Matijasa Šunartsa u ostvarenju koje vas neće ostaviti ravnodušnim. Film je snimljen po romanu Krejga Dejvidsona i prati priču dvoje ljudi koji se bore sa sopstvenim demonima i opsesijama. U centru radnje je Stefani, dreserka orka kitova u akvaparku, devojka koja zavodi muškarce i kojoj se život menja kada doživljava strašnu nesreću. Stefani upoznaje Alija, boksera koji učestvuje u borbama na “crno” i koji pritom mora da izdržava petogodišnjeg sina. Pred stalnim izazovima sa teretom na leđima povezuju se i pričaju nam nesvakidašnju priču.

 

rdja i kost Filmonedeljak: Matijas Šunarts

Comments