Hotel Rwanda 

Za ovaj film će ti pre svega biti potrebna priprema. Jedan strašan genocid prikazan na potpuno realističan način. Ceo film je prilično emotivan, ali imaj u vidu da je jako težak. U centru ovog filma je humanost. Film obiluje detaljima i jakim scenama. Ovaj film može biti i jedna vrsta edukacije, ako nikada do sada niste čuli za ovu strašnu priču.

The Social Network 

Malo novija priča, koju donekle možemo više da osetimo – The Social Network. Film je dosta kontroverzan, a iako govori o nastanku Facebook-a, govori i o svemu onome što se događalo iza kulisa. Različite su kritike za ovaj film, ako da bi trebalo da ga pogledaš i daš svoj sud.

127 HOURS

Ovim filmom kompletiramo tvoju listu. Filmovi su različite tematike i čini se da je obuhvaćeno više oblasti, a od toga ćeš sigurno izabrati onu koja ti se baš gleda ovog vikenda. Napeto od samog početka do kraja, neverovatne scene, a još na kraju kada shvatite da se sve to zapravo i desilo, onda je doživljaj još intenzivniji. Tvoja pažnja biće okupirana tokom celog filma. Bukvalno nećeš trepnuti.

Naslovna fotografija: www.instagram.com/tralerighe.clubdilettura

Jelena 

Comments