Dvoboj Snežana

Pre dva dana na You Tube-u je osvanuo novi trejler za film “Snow White and the Huntsman” koji mnogi od nas željno iščekuju. Da se razumemo, ne zbog kvaliteta. Šarliz Teron (Charlize Theron) glumi zlu kraljicu koja mora da se dočepa srca Snežane, koju na radost mnogih i veliku žalost svih ostalih glumi Kristen Stjuart (Kristen Stewart). Nadamo se da će napraviti bar neku ekspresiju u ovom filmu, za razliku od “Sumrak” sage (Twilight). Da bi joj holivudski tim pomogao u iskazivanju svojih emocija, nabavili su prigodnog lovca na njeno srce. Izbor je pao ni na koga drugog do na Tora (Thor) odnosno najnovijeg mezimca ženskih srca, Krisa Hemsvorta (Chris Hemsworth).

Šarliz je prelepa i nosiće neke od najlepših kostima ikada viđenih, animacija je fantastična, Kris je neodoljiv, a još i ako se Kristen ne bude mnogo pojavljivala, ovaj film, čija je projekcija zakazana za jun mesec, može da bude vrlo uspešan. Kao uvertira ovoj Snežani, marta meseca će svetu biti premijerno prikazan film “Mirror Mirror”, u režiji Tarsem Singa (Tarsem Singh) koji je podario svetu jedan od najmaštovitijih filmova – “Pad” (The Fall). Da, dobro ste pročitali, biće prikazane dve Snežane u jednoj godini, samo što će u ovoj drugoj zlu kraljicu glumiti Džulija Roberts (Julia Roberts).

Vrte se isti filmovi

prva slika3 Filmske vesti: Snežane, virusi i mlade nade

Ne, i dalje nam nije dosadilo što žiri ne propušta da nominuje "Umetnika" (The Artist) za najprestižnije nagrade

Britanska akademija za film i televiziju (BAFTA) objavila je nominacije za dodelu priznanja koja će dodeliti tokom ceremonije zakazane za 12. februar u Londonu u Kraljevskoj operi. U konkurenciji za najbolji film našli su se “Umetnik”, “Potomci” (The Descendants), “Vozač” (Drive), “Služavke” (The Help) i “Tinker Tailor Soldier Spy”. Za najbolju mušku ulogu nominovani su Bred Pit (Brad Pitt) za ulogu u filmuFormula uspeha” (Moneyball), Geri Oldman (Gary Oldman) za “Tinker Tailor Soldier Spy”, Džordž Kluni (George Clooney) za rolu u “Potomcima”. Žan Dužarden (Jean Dujardin) svoju nominaciju zaradio je rolom u “Umetniku”, a Majkl Fasbender (Michael Fassbender) rolom u filmu “Stid” (Shame).

Za zvanje najbolje glumice, ove godine konkurišu Berenis Bežo (Berenice Bejo) za ulogu u “Umetniku”, Meril Strip (Meryl Streep) za “Čeličnu damu” (The Iron Lady), Mišel Vilijams (Michelle Williams) za film “Moja nedelja sa Merilin” (My Week with Marilyn), Tilda Svinton (Tilda Swinton) za film “Moramo da razgovaramo o Kevinu” (We Need to Talk About Kevin) i Vajola Dejvis (Viola Davis) za “Služavke”.

Zlo u bioskopima

Mila Jovović (Milla Jovovich) će se u septembru vratiti na velika platna u ulozi Alis (Alice), malo za promenu, da progoni one nitkove koji su zatrovali svet T-virusom. U nastavku franšize “Pritajeno Zlo” (Resident Evil), kao što nam i sam naziv “Odmazda” (Retribution) nagoveštava, Alis će doći do mnogo važnih i bitnih zaključaka koji će okrenuti njen život naglavačke. A šta možemo iz trejlera da saznamo? Sa podignutom obrvom čekate 30 sekundi da prođe dosadna Nokia reklama pa da počne trejler. Kad ono međutim, ovo zapravo jeste trejler! Nasmejani ljudi slave naprednu tehnologiju sadašnjice koja će ih povesti ka svetlijoj budućnosti, a onda se pojavi Mila da vam objasni kako ćemo svi da propadnemo, ali da će se ona boriti za nas do poslednje kapi krvi, a sve to dok ima fleševe. Ako ništa, biće nam zabavno.

Toliko o zahvalnosti…

druga slika1 Filmske vesti: Snežane, virusi i mlade nade

Ne diraj fanaticima u sage! I nikako ih ne pretvaraj u 3D verzije! Nije da ga nismo upozorili

Džorž Lukas (George Lucas) kreator dve najpoznatije sage u istoriji kinematografije, “Ratova zvezda” (Star Wars) i “Indijane Džonsa” (Indiana Jones), objavio je da se povlači iz šoubiznisa kako bi se posvetio snimanju umetničkih filmova. Vidno rezigniran neprestanim kritikama koje ga prate zbog intervencija na tri najstarija filma iz franšize “Ratova zvezda” i lošeg scenarija za četvrti deo “Indijane Džonsa”, Lukas je poručio kako ne može da stvara nove blokbastere u atmosferi gde ga svi smatraju negativcem i prate svaki njegov korak. U svoju odbranu, zbog promena na kojima mu obožavaoci “Ratova zvezda” zameraju, istakao je da su to njegovi filmovi, sa njegovim potpisom, te da je imao puno pravo da ih menja.

Mlade nade krče put do Sunca

treca slika2 Filmske vesti: Snežane, virusi i mlade nade

Raj za mlade nade trajaće 10 dana, za početak

“Sundance” filmski festival ove godine se održava od 19. do 29. januara. Za ovih 10 dana biće prikazano 200 filmova, koje je stručni žiri izdvojio od ukupno 9,000 predloženih. Publici će biti prikazan veliki broj ostvarenja nezavisnih režisera. Na programu su se našli filmovi poput “The Arm” u režiji grupe mladih reditelja i izvođenju još uvek nepoznatih glumaca, ali i filmovi poput “Arbitrage” koji predstavlja treći film dvadesetpetogodišnjeg Nikolasa Jareckija (Nicholas Jarecki) u kome glume zvezde poput Ričarda Gira (Richard Gere), Tima Rota (Tim Roth) i Suzan Sarandon (Susan Sarandon). Posetiocima će biti omogućeno i uživanje u brojnim koncertima.


Tamara Biljman je individua čiji je život potraga. Potraga za savršenstvom koje se krije u umetnosti, jer jedino je umetnost zaista veća od života, zar ne? Samo ona može da zaustavi vreme. Ne podnosim nikakva ograničenja i stoga sam kao moto prisvojila rečenicu Tristana Care: ’’Jedini prihvatljivi sistem je taj da se sistematski ne sledi nijedan sistem.’’

Željko Marjanović U konstantnoj potrazi za Nedođijom, večiti dečak, sanjar, optimista. Nepokolebljivo uveren da će osmeh spasiti svet.

Comments