Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Futuristička Nulta teorema u bioskopima od 10. aprila!

Futuristička Nulta teorema u bioskopima od 10. aprila!

“Nulta teorema” (The Zero Theorem) je najnoviji naučno-fantastični film režisera Terija Gilijama. Film prati Koena Leta, koga glumi Kristof Valc, povučenog kompjuterskog genija koji radi na formuli kako bi utvrdio da li život sadrži neko značenje. Naša publika biće u prilici da vidi svet informatičkog društva u filmu “Nulta teorema” od 10. aprila u bioskopima širom zemlje.

“Nulta teorema” se bavi društvom budućnosti, a zapravo želi nešto subverzivno da kaže o društvu sadašnjosti. Gilijam direktno kritikuje savremeno advertajzing društvo i pokazuje do kog nivoa apsurda ono može da evoluira. Gilijam je izjavio da “Nulta teorema” spada u deo trilogije distopijskih satira uz “Brazil” i “12 Majmuna”.

5D3 9647 Futuristička Nulta teorema u bioskopima od 10. aprila!

Glavni lik “Nulte teoreme” je informatičar po imenu Koen, koji radi sa digitalnim entitetima kompleksnijim od brojeva. Njegov najveći san je da radi od kuće, daleko od “korporativnih kutija” u koje smeštaju radnike, gde će moći da čeka umišljeni telefonski poziv od nekoga ko će mu reći šta je smisao života. Socijalno izopšteni Koen na kraju će dobiti dozvolu da radi od kuće, ali na specijalnom projektu “menadžmenta” koji se zove dokazivanje “Nulte teoreme”, odnosno teorije po kojoj je sve u univerzumu besmisleno i sve će se završiti kako je i počelo, velikim praskom u ništavilo.

Na putu kompleksnog dokazivanja da zapravo ništa ne postoji, Koen će biti u prilici da sretne galeriju “gilijamovski” bizarnih likova, uključujući tu i kolgerlu, mladog informatičkog vunderkinda Boba i kompanijske klonove.

5D3 5917 Futuristička Nulta teorema u bioskopima od 10. aprila!

Kao nepopravljivi vizualista, Gillijam tvrdi da bi ovo mogao da bude najekstremniji film koji je do sada snimio. Film se bavi i ranijim rediteljevim preokupacijama – odnosom između sadašnjosti i prošlosti, tankom crtom između stvarnosti i fantazije, slobodom i postojećim poretkom.

Koena glumi Kristof Volc, dvostruki dobitnik Oskara za Tarantinove filmove, dok se u živopisnim sporednim ulogama pojavljuju Met Dejmon, Tilda Svinton i Dejvid Tulis.

Editors choice