Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

“Nulta teorema” (The Zero Theorem) je najnoviji naučno-fantastični film režisera Terija Gilijama. Film prati Koena Leta, koga glumi Kristof Valc, povučenog kompjuterskog genija koji radi na formuli kako bi utvrdio da li život sadrži neko značenje. Naša publika biće u prilici da vidi svet informatičkog društva u filmu “Nulta teorema” od 10. aprila u bioskopima širom zemlje.

“Nulta teorema” se bavi društvom budućnosti, a zapravo želi nešto subverzivno da kaže o društvu sadašnjosti. Gilijam direktno kritikuje savremeno advertajzing društvo i pokazuje do kog nivoa apsurda ono može da evoluira. Gilijam je izjavio da “Nulta teorema” spada u deo trilogije distopijskih satira uz “Brazil” i “12 Majmuna”.

5D3 9647 Futuristička Nulta teorema u bioskopima od 10. aprila!

Glavni lik “Nulte teoreme” je informatičar po imenu Koen, koji radi sa digitalnim entitetima kompleksnijim od brojeva. Njegov najveći san je da radi od kuće, daleko od “korporativnih kutija” u koje smeštaju radnike, gde će moći da čeka umišljeni telefonski poziv od nekoga ko će mu reći šta je smisao života. Socijalno izopšteni Koen na kraju će dobiti dozvolu da radi od kuće, ali na specijalnom projektu “menadžmenta” koji se zove dokazivanje “Nulte teoreme”, odnosno teorije po kojoj je sve u univerzumu besmisleno i sve će se završiti kako je i počelo, velikim praskom u ništavilo.

Na putu kompleksnog dokazivanja da zapravo ništa ne postoji, Koen će biti u prilici da sretne galeriju “gilijamovski” bizarnih likova, uključujući tu i kolgerlu, mladog informatičkog vunderkinda Boba i kompanijske klonove.

5D3 5917 Futuristička Nulta teorema u bioskopima od 10. aprila!

Kao nepopravljivi vizualista, Gillijam tvrdi da bi ovo mogao da bude najekstremniji film koji je do sada snimio. Film se bavi i ranijim rediteljevim preokupacijama – odnosom između sadašnjosti i prošlosti, tankom crtom između stvarnosti i fantazije, slobodom i postojećim poretkom.

Koena glumi Kristof Volc, dvostruki dobitnik Oskara za Tarantinove filmove, dok se u živopisnim sporednim ulogama pojavljuju Met Dejmon, Tilda Svinton i Dejvid Tulis.

Editors choice