Dakle, ako je za vas muškarac legitimno stvorenje sa posebnim potrebama na nivou mentalnog i emotivnog razvoja negde između primata i pirata, morate da prilagodite svoju komunikaciju njegovim (posebnim) potrebama i ne smete da verujete da je on odrasla, mentalno zdrava i stabilna osoba, koja može da podnese da mu kažete, recimo “frizura ti je potpuno seljačka, bolje bi izgledao ćelav” ili se bolno trgnete kad vam pritisne klitoris kao da pokušava da spljošti gumenu bombonu, uhvatite ga za ruku i kažete “eeeej, to boli!”. Ne smete biti agresivni, to je agresivno, znate? To da nazovete stvari njihovim imenom i da se izrazite impulsivno, baš onako kako se osećate u tom trenutku (kao da vam neko gnječi klitoris poput gumene bombone), to je fašistički, rodno neravnopravno, ženski šovinizam bre!

Ako te partner ne sluša, ne razume, ne uvažava tvoje potrebe, to je zato što nemaš dobar pristup, odnosno, metod komunikacije ti je skroz pogrešan. Preterano si emotivna. Plačeš, kad si zapostavljena i povređena i neposredno saopštavaš svoje mišljenje, umesto da savladaš tehnike manipulacije i da se ponašaš prema muškarcu kao da ima tri godine, autizam i alchajmer.

Ne smeš da budeš agresivna (iskrena) i preterano emotivna (da plačeš i pokazuješ da si povređena) jer se on oseća ugroženo. Njegov ego ne može da hendluje tvoju neposrednost i tvoju emotivnost i ti moraš da imaš razumevanja za to. Mislim, ne moraš. Ali ako hoćeš da zadržiš muškarca (koga si jedva nekako stekla), pamet u glavu. Robotizuj se malo. Zajebi to kako se osećaš i šta misliš, nemoj da si sebična. Muškarce zamara da slušaju šta žena ima da kaže, osim ako to nije pohvalno, laskavo i pomirljivo. Kontroliši svoja osećanja, zadrži za sebe svoje mišljenje, jer ako ih izražavaš, muškarac to doživljava kao ispad, negativnost, agresivnost, ugrožavanje, odbacivanje. Sigurno ga ne voliš, kad te boli uvo za krhkoću njegovog ega, labilnost njegove mentalne konstrukcije i plitkoću njegovih emotivnih kapaciteta. Udahni duboko, upotrebi mod “majka, domaćica, brižna, nežna manipulativna kučka”. Slobodno ti budi to što jesi – u svoja četiri zida. To jest, u svojoj glavi.

Izvor fotografija: instagram.com/nicoleashley

Aleksina Đorđević

Comments