Odgovorno tvrdim da je Džordžina Čepmen (Georgina Chapman) najlepša dizajnerka u modnoj istoriji. Zapravo, ako je bolje pogledate izgleda kao pitomija verzija Anđeline Džoli (Angelina Jolie).

Georgina Chapman in Marchesa Georgina Chapman – dizajner po meri zvezda!

Pored neverovatne lepote, ona je i na čelu poznate višemilionske kompanije. Zajedno sa Keren Kreg (Keren Craig), osnivač je i dizajner modne kuće Marchesa, čije haljine su must have na crvenom tepihu. Njih obožavaju Džesika Alba (Jessica Alba), Sara Džesika Parker (Sarah Jessica Parker), Dženifer Lopez (Jennifer Lopez), Blejk Lajvli (Blake Lively) i mnoge druge. Osim na crvenom tepihu, Marchesa haljine možemo videti i u ultra popularnoj seriji “Gossip Girl”.

georgina chapman tfs.jpg1  Georgina Chapman – dizajner po meri zvezda!

Sve je počelo na Čelzi koledžu umetnosti i dizajna (Chelsea college of Art and Design), gde su se Džordžina i Keren i upoznale. U početku, one su dizajnirale u Džordžininom stanu u zapadnom Londonu da bi potom prešle u majušnu kancelariju u Sohou. Tada su još radile za malu bazu poznatih kupaca.

georgina chapman 62691 Georgina Chapman – dizajner po meri zvezda! Georgina+Chapman+Karen+Craig+Diane+Von+Furstenberg+FrJ5cbVc5gBl Georgina Chapman – dizajner po meri zvezda!

Džordžina je ubrzo, otišla kod Tamare Melon (Tamara Mellon) suosnivačice i direktorke brenda Jimmy Choo po savet kako da svoj brend učini poznatim na globalnom nivou. Tamara im je rekla da odsednu u hotelu Penninsula u Los Anđelesu za vreme dodele Oskara, da se sretnu sa svim stilistima i da pokušaju da proguraju svoje kreacije na crveni tepih. To su i uradile. Između ostalih, srele su se i sa Rejčel Zoi (Rachel Zoe), kao i Nensi Rodrigez (Nancy Rodriguez), publicistom zvezda. U to vreme Nensi je bila publicista Rene Zelveger (Renée Zellweger). Upravo je Rene bila prva koja je ponela Marchesu na crvenom tepihu, i što bi se reklo, ostalo je istorija.

Marchesa Spring 2011 Preview Vogue US 1 Georgina Chapman – dizajner po meri zvezda! marchesa 019 Georgina Chapman – dizajner po meri zvezda!

Sada Marchesa ima svoj studio sa pogledom na ceo Manhattan i Empire State Building, svoju liniju večernjih torbica kao i liniju mejkapa, Le Metier de Beaute. Tako veliki uspeh za relativno kratak period! Pitam se šta sledeće možemo očekivati od ovog fantastičnog dvojca!

georgina chapman 9350 Georgina Chapman – dizajner po meri zvezda!

Džordžina je udata za filmskog mogula, Harvija Vajnstajna (Harvey Weinstein), i imaju kćerkicu Indiu.

Chopard+Trophy+2009+Cannes+Film+Festival+ME6Ss5Mkg3ql Georgina Chapman – dizajner po meri zvezda!

Mina Božović je ekonomista i veliki zaljubljenik u modu i dizajn. Obožava svoju porodicu, prijatelje i dečka i ne bi ih menjala ni za šta na svetu. Trenutno u potrazi za cool dečijom odećom za svoje obožavano kumče. U slobodno vreme uređuje svoj blog Fashion Affairs Ne veruje u bajke, ali veruje u svoje snove. Omiljena rečenica: “Life is what you make it so let’s make it memorable!”

Comments