Staklena mašna

Irski studio Scullion Architects preuredio je kuću u Dablinu kako bi uključio kompatibilni enterijer u kuhinji i kupatilu, uključujući tapete ilustrovane tamne šume, kao i tamnozelene mermerne elemente. Pod nazivom The Glass Ribbon, dom je dizajniran da odiše retro karakteristikama koje imaju za cilj da omekšaju metal i staklo koje je korišćeno za izgradnju proširenja sunčane sobe na zadnjem delu imanja.

Žad-zeleno

Kupatilo je preuređeno tako da ima tuš-kabinu sa jednostavnim pristupom koji je osvetljen žad-zelenom bojom njegovih zamršeno obloženih stubova.

Razigranost pločica

Više geometrijskih podnih pločica Claesson Koivisto Rune nalazi se u kupatilu ovog doma u blizini Univerziteta Stanford američke firme Klopf Architecture. Crvenkasti drveni ormari za odlaganje u kontrastu su sa razigranošću pločica, koje su dubokih nijansi zelene.

Lepote džordžijanskog perioda

Različite nijanse zelene slave se u glaziranim pločicama od terakote koje su korišćene u krajnjim pohuvatima dizajniranja kupatila ovog londonskog stana sa karakteristikama džordžijanskog perioda od strane lokalne arhitektonske kancelarije Daab Design. Zelena tema kupatila proteže se ne samo od pločica, jer maslinasto-zeleno obojeni zidovi obavijaju prostor u umirujućoj atmosferi koja ima za cilj da stvori utisak lisnatog vrta koji reflektuje zeleno svetlo u stanu.

Naslovna fotografija: instagram.com/creativeinspomagazine

Dušan Veselinović

Comments